1e prijs op Hannover Messe Challenge voor de ‘Gooische Meiden’

De acht universiteiten en veertien hogescholen van de regionale VO-HO netwerken organiseerden op 12 & 13 april 2021 voor de vijfde keer de Hannover Messe Challenge (HMC). Dit jaar was het evenement in verband met corona voor het eerst volledig online. Met maar liefst 200 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland, verdeeld in 47 teams, was het event een groot succes.

Tijdens de HMC bedachten de leerlingen een creatieve en technisch-innovatieve oplossing voor één van de vijf uitdagende challenges. De challenges waren echte vraagstukken van bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Van de 44 ingezonden eindproducten, heeft de jury uiteindelijk van elke challenge een winnaar gekozen.

Met trots heeft een team uit ons ons netwerk, van het Comenius College in Hilversum, de 1e prijs in de wacht gesleept bij het onderdeel ‘Van Afval naar Waarde’! De ‘Gooische Meiden’ mogen zich een jaar lang beste van de HMC noemen en ontvingen een mooie cheque uit handen van de organisatoren van de UT. Volgens de meiden was het een leerzame ervaring, want ze kregen de gelegenheid om over actuele problemen en oplossingen daarvoor na te denken.

Alle eindproducten en de winnaars kun je bekijken op deze website.

Meer zien van de Hannover Messe Challenge? Bekijk dan de aftermovie!

10-jun-2021