500 leerlingen komen naar Career Day Noordwest

Op donderdag 7 maart organiseren Jet-Net/Techportal, Bètapartners en Hogeschool Inholland de Career Day Noordwest: een LOB-activiteit (Loopbaan Oriëntatie Begeleiding) voor havo4 en vwo5 NG/NT-leerlingen. De Career Day is de plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat en waar technologie is, wie er werken en wat ze er zelf mee kunnen. De leerlingen gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

Maar liefst 21 bedrijven en instellingen gaan workshops verzorgen voor 500 leerlingen van 17 verschillende scholen. De scholen zijn ingedeeld voor het ochtendprogramma (van 9.00 tot 12.00 uur) of het middagprogramma (van 13.00 tot 16.00 uur). De leerlingen gaan in groepjes van circa tien personen langs bij vier workshops, waarvoor de organisatie een indeling maakt. Daarnaast is er een vijfde ronde: de keuzeronde, waarin leerlingen zelf kiezen welke workshop ze volgen. Op www.betapartners.nl/career-day-noordwest zijn alle workshops te vinden.

De Career Day vindt plaats bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Werk je bij een school of een bedrijf/instelling en wil je weten of de Career Day wat voor je is? Kom sfeerproeven! Stuur een e-mail naar Miranda Overbeek als je hier interesse in hebt: m.overbeek@vu.nl

15-feb-2024