Cursussen /

Vakantiecursus Speltheorie: van strategisch beslissen tot ‘eerlijke’ oplossingen

Dit jaar vindt de 74e editie van de Vakantiecursus plaats met als thema: Speltheorie: van strategisch beslissen tot ‘eerlijke’ oplossingen

Hoe zorg je er voor dat in een vol verkeersnetwerk iedereen zo snel mogelijk op zijn plek komt?
Hoe verdeel je de winst van een gezamenlijk project zo eerlijk mogelijk over de deelnemers?
Hoe verloopt de strijd tussen onkruid en planten in uw tuin?

In de speltheorie staan modellen van conflict en samenwerking tussen meerdere partijen centraal. De vraag is hoe elk van hen strategisch gezien het beste handelt, of hoe we een oplossing vinden die zo eerlijk mogelijk recht doet aan de wensen van de verschillende partijen.

De relevantie van dit vakgebied blijkt onder andere uit het feit dat de Nobelprijs voor de Economie meerdere malen is toegekend aan speltheoretici. Verder staat tegenwoordig ook bij biologie, psychologie, politicologie, recht, informatica en geneeskunde de speltheorie op het curriculum!

Onder leiding van Frank Thuijsman (Maastricht University) krijgt u een grondige inleiding in de theorie en de toepassingen van speltheorie. Er zijn voordrachten en practica.

Meer informatie en aanmelden

De volledige beschrijving is beschikbaar op de website van Platform Wiskunde Nederland. Je kunt je daar ook aanmelden voor 1 augustus. Voor vragen kun je een mail sturen naar vakantiecursus@platformwiskunde.nl. De Vakantiecursus Wiskunde is aangemeld voor Register Leraar.

De Vakantiecursus Wiskunde voor leraren in de exacte vakken in havo, vwo en hbo en andere belangstellenden is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren, en wordt georganiseerd door het Platform Wiskunde Nederland. De cursus wordt sinds 1946 jaarlijks gegeven op het Centrum Wiskunde & Informatica te Amsterdam en aan de Technische Universiteit Eindhoven.