Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

Found 190 Results
Page 1 of 19

Leskist: Veelvlakken


Met deze leskist kan een klas van maximaal dertig leerlingen werken met het werkboekje ‘veelvlakken’. Er zijn genoeg driehoeken om leerlingen individueel alle deltavlakken te laten maken.

23 februari 2015


De Vikingen, ordinaire plunderaars of geniale ontdekkingsreizigers?


Technisch ontwerp: een zonnekompas bouwen (groepsopdracht). Naar men aanneemt gebruikten Vikingen navigatiemethodes gebaseerd op de stand van de zon en sterren en verrichtten ze metingen van de snelheid, breedtegraad en waterdiepte. Navigatie met deze methodes zou dan gecombineerd zijn met kennis van de zeestromingen. Langs...

9 maart 2015


X8, Mijn leraar is de moordenaar


Leerlingen gaan zelf forensisch onderzoek doen.

14 maart 2015


Bepaling van het getal van Avogadro


Bepaal het getal van Avogadro met behulp van elektrolyse.

19 maart 2015


Met hoog rendement onder de warme douche


Elke ochtend sta je onder de warme douche. Uit alle kranen in huis komt warm en koud  water.  Dat warme water vraagt natuurlijk een hoop energie en op energie zijn we zuinig. Dus moet warm water met zo min mogelijk energieverlies gemaakt worden. Het apparaat...

20 maart 2015


Basis Natuur Wetenschappen module eigen onderzoek en vaardighedenkaarten


Het doel van BNW is dat de leerling een onderzoek leert uit te voeren volgens de natuurwetenschappelijke onderzoeksmethode. Daarnaast leert de leerling passende onderzoekstaal te gebruiken voor het ordenen van het eigen denken en voor uitleg aan anderen. De leerling kan deze lessen volgen zonder dat voorkennis nodig is.

24 maart 2015


E-klas: Atomen, bindingen en zouten


In deze E-klas gaan leerlingen berekenen dat er in het midden van onze Melkweg, hoogstwaarschijnlijk, een zwart gat zit.

15 april 2015


E-klas: Zonnestelsel en heelal


Deze e-klas gaat over het zonnestelsel en de rest van het heelal, maar ook over hoe we die kennis hebben gekregen: dankzij het werk van veel onderzoekers en geleerden in de loop van vele eeuwen.


Science Lab forensisch DNA-onderzoek: puzzelen met pieken (onderbouw)


In dit Science Lab gaan leerlingen zelf aan de slag als forensisch DNA-onderzoeker. Het is de bedoeling dat ze aan het einde van het practicum zelf een objectieve rapportage schrijven aan de Officier van Justitie over het DNA-bewijs in een zaak, waarin een overval wordt onderzocht.

16 november 2017


Terugblik op Bètacoördinatorenoverleg oktober 2019


In oktober zijn wij bij het Baken Park Lyceum in Almere en bij  het Martinuscollege in Grootenbroek geweest, met als algemeen thema de organisatie rond PWS. Lees hier verder…  

6 januari 2020


Page 1 of 19