Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

Found 260 Results
Page 1 of 26

Science Lab: Supergeleiding


In dit science lab doen leerlingen onderzoek naar het verschijnsel van supergeleiding.

2 februari 2015


Science Lab: Dynamiek van de dienstregeling


Tijdens dit science lab hebben de leerlingen contact met een medewerker van de NS middels een videoconference. Met de medewerker bediscussiëren de leerlingen de argumenten voor en tegen bepaalde dienstregelingen.


Science Lab forensisch DNA-onderzoek: puzzelen met pieken


In dit Science lab gaan leerlingen zelf aan de slag als forensisch DNA-onderzoeker. Het is de bedoeling dat ze aan het einde van het practicum zelf een objectieve rapportage schrijven aan de Officier van Justitie over het DNA-bewijs in een zaak, waarin een overval wordt onderzocht.


Science Lab Robotica: programmeren met de EV3


In het science lab Robotica maak je kennis met programma’s die het gedrag van een robot bepalen. Tijdens het sciencelab ben je actief als uitvinder, bouwer en tester van je eigen programma’s.


Science Lab wolven en cheeta’s: wat voor type sporter ben jij?


Een dagdeel lang komen de leerlingen naar het Universitair Sport Centrum. Centraal staat de vraag wat het begrip ‘kracht’ inhoudt. Dit is gekoppeld aan oefeningen en een spel die uitwijzen wat voor type sporter de leerling is: een sprinter of een stayer. Een cheeta of een wolf.


Science Lab: Sportonderzoek doe/door je zelf!


Een dagdeel lang op het Universitair Sport Centrum aan de slag. Niet alleen sporten. Maar ook, en vooral, meten aan sporters. Wat valt er allemaal te meten aan sport? Wat leren deze metingen de sporter? Ontdek het tijdens dit sciencelab.


Science lab: Ontwerp en synthese van pijnstillers


In het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen nemen ontwerp en synthese een belangrijke plaats in. Tijdens het science lab ‘Ontwerp en synthese van pijnstillers’ maken scholieren aan de hand van twee practica kennis met deze disciplines.

13 februari 2015


Leskist: De bodem leeft


Samengesteld in samenwerking met de makers van de NLTmodule ‘De bodem leeft’. De leskist bestaat uit meerdere stapelbare kisten, met in iedere kist één of twee experimenten.

16 februari 2015


Leskist: DNA


In deze leskist zitten materialen om met een klas een practicum uit te voeren rond het thema DNA. Voorbeeld lesmateriaal wordt meegeleverd.


Leskist: Ellips Biljart


Deze leskist bestaat uit een draagbare biljarttafel met twee ballen en een keu. Het wonderlijke aan het biljart is haar ellipsvorm.

23 februari 2015


Page 1 of 26