Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

186 Resultaten
Pagina 1 van 19

Wiskunde in je vingers

Wiskundigen Ronald Meester en Joost Hulshof schreven het boek ‘Wiskunde in je vingers – Een oppepcursus voor liefhebbers en andere freaks’. Het boek is zowel voor docenten als scholieren van middelbare scholen een handig hulpmiddel.

Vakken: Aanbevolen, Wiskunde,
Datum: 01-09-2020:
Doelgroep: Docenten


Studiereis naar Kenia

Deze reis biedt docenten, TOA’s, schoolleiders en docentenopleiders de mogelijkheid om in een inspirerende, totaal andere wereld, inspiratie en motivatie op te doen voor het belang en de ontwikkeling van je eigen onderwijsactiviteiten. Je maakt kennis met de overweldigende natuur van Kenia, de cultuur, de mensen en het onderwijssysteem. Lees meer…

Vakken: Aanbevolen, Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, O&O, Scheikunde, TOA, Wiskunde,
Datum: 04-02-2020:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Masterclass bij het Tergooi ziekenhuis: Zorg van de toekomst

De zorg verandert ontzettend snel. Ontwikkelingen binnen onder andere de ICT, robotica en in het laboratorium zorgen ervoor dat de wereld van het ziekenhuis, haar medewerkers en de patiënten verandert. Het Tergooi ziekenhuis laat tijdens deze actieve masterclass zien hoe de zorg van de toekomst eruit ziet. Wat is er allemaal mogelijk met behulp van techniek en ICT in de zorg?

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde,
Datum: 30-01-2020:
Doelgroep: Docenten


De Wiskundeclub

Word jij uitgedaagd door intellectuele puzzels, ook al duurt het lang voordat alle stukjes op z’n plaats vallen? Dan is de Wiskundeclub iets voor jou! Vanaf januari 2020 start het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam een wiskundeclub voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 VWO.

Vakken: Aanbevolen, Wiskunde, Workshops,
Datum: 24-01-2020:
Doelgroep: Leerlingen


Vakbijeenkomst Natuurkunde: NOVA20/IAU100 Duik in een zwart gat!

Op 13 november bieden we i.s.m. NOVA nascholing aan met twee experts, prof. dr. Sera Markoff en dr. Marcel Vonk, die ons alles kunnen vertellen over zwarte gaten en het Event Horizon Telescope project. Ook word je uitgedaagd om middels een opdracht zelf aan de slag te gaan en mee te denken hoe we dit onderwerp het beste in de klas kunnen presenteren.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Natuurkunde, NLT,
Datum: 13-11-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


UvA Webklas Wiskunde 2019: Het Mandelbrot Mysterie

Zit je volgend schooljaar in VWO 5 of VWO 6 en heb je veel interesse in wiskunde? Dan is de webklas wiskunde van de Universiteit van Amsterdam misschien wel iets voor jou! Hier kun je proeven aan de studie wiskunde. De webklas draait de hele maand november van 2019.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Wiskunde,
Datum: 01-11-2019:
Doelgroep: Leerlingen


Vervolg Workshop Gamification (3 sessies)

Naast de zeer succesvolle introductie workshop organiseren we dit jaar ook een drieluik vervolg workshops over gamification!
In deze serie ligt de nadruk op het toepassen van de theorie, dus je mag zelf aan de slag met motiverend lesontwerp. Je kunt eigen ideeën uitwerken en verbeteren of samen met anderen een geheel nieuwe lessenserie ontwerpen.

Vakken: Aanbevolen, Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, O&O, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 31-10-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Vakbijeenkomst NLT: CSI, maar dan echt!

Om de realiteit van forensisch pathologisch onderzoek beter aan je leerlingen te kunnen overbrengen, en om een keer zelf in contact te komen met een wereld waar je niet zo snel binnen komt, organiseren we een interactieve bijeenkomst op donderdag 17 oktober die inzicht in de praktijk geeft.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Biologie, NLT, Scheikunde,
Datum: 17-10-2019:
Doelgroep: Docenten


Vakbijeenkomst Informatica: Beauty and Joy of Computing

Het thema van de informatica-bijeenkomst op donderdag 10 oktober 2019 is: Beauty and Joy of Computing. Dit (open source) materiaal is oorspronkelijk ontwikkeld als inleiding informatica voor niet-informatica-studenten aan Berkeley. Het materiaal is later aangepast aan het voortgezet onderwijs.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Informatica,
Datum: 10-10-2019:
Doelgroep: Docenten


Introductie Workshop Gamification

In deze workshop leer je de basis van gamification. We kijken naar wat mensen motiveert en hoe je hiermee je lessen kan ontwerpen. Onderwerpen die langs komen zijn onder andere samenwerking, competitie, het stimuleren van autonomie door spelstructuren, het inzichtelijk maken van voortgang, het gebruik van verhalen en rollen en betekenisvol leren.

Vakken: Aanbevolen, Aardrijkskunde, Agenda, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, O&O, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 10-10-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Page 1 of 19
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist