Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

25 Resultaten
Pagina 1 van 3

UvA Webklas Wiskunde 2019: Het Mandelbrot Mysterie

Zit je volgend schooljaar in VWO 5 of VWO 6 en heb je veel interesse in wiskunde? Dan is de webklas wiskunde van de Universiteit van Amsterdam misschien wel iets voor jou! Hier kun je proeven aan de studie wiskunde. De webklas draait de hele maand november van 2019.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Wiskunde,
Datum: 01-11-2019:
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Dynamisch modelleren (Powersim)

In de module Dynamisch modelleren in Powersim, bestemd voor lessen NLT in havo 4 en 5, maken leerlingen kennis met dynamische modellen en leren ze om zelf dynamische modellen te bouwen in het programma Powersim.

Vakken: NLT,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Computercriminaliteit

Deze E-klas gaat over criminaliteit die met de computer uitgevoerd kan worden. De meest voorkomende criminaliteit vindt plaats via internet en via e-mail. In deze module komen leerlingen meer te weten over de gevaren die ze tegenkomen bij het aansluiten van een computer op internet.

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Energieneutraal wonen

In deze module wordt geleerd welke maatregelen genomen kunnen worden om energie te besparen, wat beter werkt en wat minder, wat het kost en wat het opbrengt.

Vakken: NLT,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Hoe sociaal is internet?

Voor veel mensen zijn communicatie en het opzoeken van informatie de belangrijkste functies van de computer, en voor allebei heb je internet nodig. Maar hoe vind je de informatie die je zoekt op het internet? Hoe betrouwbaar en volledig is de informatie die je vindt? Wat is informatie eigenlijk?

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Meten aan Melkwegstelsels

In deze E-klas gaan leerlingen berekenen dat er in het midden van onze Melkweg, hoogstwaarschijnlijk, een zwart gat zit.

Vakken: NLT,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Mens-machine interactie

In deze e-klas over Mens-Machine Interactie (MMI) maken leerlingen kennis met het ontwerpen van informatiesystemen.

Vakken: Informatica,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Wat bak jij ervan?

In deze e-klas gaan leerlingen chemisch rekenen. Dat wat er wordt geleerd, wordt toegepast op een versleuteld recept voor ‘sticky toffee pudding’.

Vakken: Scheikunde,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Zonnestelsel en heelal

Deze e-klas gaat over het zonnestelsel en de rest van het heelal, maar ook over hoe we die kennis hebben gekregen: dankzij het werk van veel onderzoekers en geleerden in de loop van vele eeuwen.

Vakken: Natuurkunde,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: De virtuele fabriek

In deze module doen leerlingen ervaringen op in de Virtuele Fabriek. Ze krijgen op deze manier inzicht in wat er allemaal komt kijken bij verschillende belangrijke productieprocessen in de chemische industrie.

Vakken: Scheikunde,
Doelgroep: Leerlingen


Page 1 of 3
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist