Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

(Uitleg aanbod)

25 Resultaten
Pagina 1 van 3

UvA Webklas Wiskunde 2019: Het Mandelbrot Mysterie

Zit je volgend schooljaar in VWO 5 of VWO 6 en heb je veel interesse in wiskunde? Dan is de webklas wiskunde van de Universiteit van Amsterdam misschien wel iets voor jou! Hier kun je proeven aan de studie wiskunde. De webklas draait de hele maand november van 2019.

Vakken: Aanbevolen, Agenda, Wiskunde,
Datum: 01-11-2019:
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Straling en materie

In de e-klas Elektromagnetische straling en materie wordt er geleerd over materie, en over licht en andere vormen van straling.

Vakken: Natuurkunde,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: DNA-dokter

In deze e-klas kruipen leerlingen in de huid van een arts die te maken krijgt met een jong stel dat een kinderwens heeft.

Vakken: Biologie,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Afweer

Deze e-klas is opgebouwd rond de behandeling van een verkeersslachtoffer die in het ziekenhuis een aantal aandoeningen doormaakt.

Vakken: Biologie,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Dynamische ecologie

Deze e-klas gaat het over het onderwerp ecologie. In de ecologie bestudeert men de samenhang in de natuur, d.w.z. de relaties tussen organismen onderling en de relaties tussen organismen en de niet-levende natuur, zoals water, mineralen, bodemgesteldheid en temperatuur.

Vakken: Biologie,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Forensisch onderzoek

In de module Forensisch onderzoek, bestemd voor lessen NLT in havo 4, maken leerlingen kennis met biologische sporen en forensische technieken.

Vakken: NLT,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Cryptografie

Van oudsher is cryptografie een strijd tussen codemakers en codebrekers. De e-klas laat de leerling spelen met allerlei tools en soorten geheimschrift en vertelt hoe cryptografen telkens weer wat nieuws moesten bedenken en hoeveel moeite analisten moesten doen om de betekenis te achterhalen. De module laat zien hoe geheimschrift van cruciale betekenis is geweest voor het verloop van de wereldoorlogen.

Vakken: Wiskunde,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Bioinformatica

Leerlingen gaan met deze module zelf aan de slag als bioinformaticus

Vakken: NLT,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Discrete dynamische systemen

In deze module maken leerlingen kennis met webgrafieken. Hiervoor is het wiskundeprogramma Geogebra nodig en oefent men met applets om de in’s en out’s van rekenkundige en meetkundige rijen onder de knie te krijgen.

Vakken: Wiskunde,
Doelgroep: Leerlingen


E-klas: Dynamisch modelleren (Coach)

In de module Dynamisch modelleren in Coach, bestemd voor lessen NLT in havo 4 en 5, maken leerlingen kennis met dynamische modellen en leren ze om zelf dynamische modellen te bouwen in het programma Coach

Vakken: NLT,
Doelgroep: Leerlingen


Page 1 of 3
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist