Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

Found 190 Results
Page 1 of 19

Leskist: Ellips Biljart


Deze leskist bestaat uit een draagbare biljarttafel met twee ballen en een keu. Het wonderlijke aan het biljart is haar ellipsvorm.

23 februari 2015


Digitale technieken


‘DIGITAAL!’ omvat 3 lessen met een studielast van 4-5 SLU. In de lesbrief wordt van leerlingen veel onderzoek gevraagd (experiment). De minimodule wordt afgesloten met een technisch ontwerp in de vorm van een digitale schakeling. Voor HAVO-leerlingen is het binair tellen en de werking/toepassing van telschakelingen weggelaten.

24 februari 2015


Accent Module Klas 1 en 2: Eten en Weten


In deze module werken leerlingen met eten en maken daardoor op een smakelijke manier kennis met biologie en scheikunde. Leerlingen gaan onder andere veel proeven, veel koken, een chocolade workshop doen, op bezoek bij de biologische boer, excursie naar Duyvis en Zaans museum, zelf pizza maken, zelf soep maken, een werkstuk maken over eten maken en een film maken over bakken.

13 maart 2015


Lesbrieven van Chemie Actueel


Het tijdschrift Chemie Actueel heeft vijftien lesbrieven samengesteld voor bovenbouw HAVO/VWO: toetsvragen van niveau, gebaseerd op actuele berichtgeving en heldere contexten.

18 maart 2015


Straling


Tot nog toe heeft HiSPARC op de deelnemende scholen vooral een plaats gekregen in de bovenbouw. HiSPARC kan echter ook voor onderbouwleerlingen veel betekenen en biedt een uitstekende gelegenheid om enthousiasme en belangstelling voor bèta en techniek op te wekken. Daarom hebben we een onderbouwproject...

20 maart 2015


Bio-LO-gie


Binnenkort ga je in een lo-les metingen doen, om de invloed van allerlei sportieve inspanning op bloeddruk OF koolstofdioxideproductie OF zweetproductie OF hartslag te bepalen. Die metingen heb je nodig voor het maken van je als toets tellende verslag voor biologie.

24 maart 2015


Chemie van het keukenkastje


Een roulatiepracticum waarin leerlingen ‘keukenexperimenten’ uitvoeren, en dan wel met de chemicaliën die te vinden zijn in het keukenkastje. Het is niet zomaar koken of schoonmaken, het zijn chemische experimenten. Ofwel: het gaat er om te onderzoeken wat er gebeurt als je in de keuken bezig bent.

14 april 2015


E-klas: Computercriminaliteit


Deze E-klas gaat over criminaliteit die met de computer uitgevoerd kan worden. De meest voorkomende criminaliteit vindt plaats via internet en via e-mail. In deze module komen leerlingen meer te weten over de gevaren die ze tegenkomen bij het aansluiten van een computer op internet.

15 april 2015


Leskist: Muonlab


< Muon lab >

23 januari 2018


Terugblik Chemie in Amsterdam


Ieder jaar wordt door Bètapartners Chemie in Amsterdam georganiseerd. Scheikundigen van de VU en van de UvA geven in kijkje in de keuken van hun scheikunde onderzoek. Docenten en leerlingen met een interesse in scheikunde zijn welkom om de conferentie Chemie in Amsterdam te volgen.

23 november 2020


Page 1 of 19