Aanbod zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten

Found 190 Results
Page 2 of 19

Lifestyle drinks


Deze lesbrief is afkomstig uit "Chemie in Onderzoek 3HV", de eigen scheikunde lesmethode van het Zaanlands Lyceum. Leerlingen maken aan de hand van een eenvoudige titratiemethode een top 10 van de meest zure lifestyle drinks. Belangstelling voor deze lesmethode (ook beschikbaar voor de bovenbouw)? Informatie...

9 maart 2015


ICT bij techniek


ICT opdrachten die individueel gemaakt worden bij het vak techniek. Onderwerpen: elektriciteit, energie en milieu, procesbesturing.

16 maart 2015


Bepalen molecuulmassa


Het bepalen van de molecuulmassa door middel het meten van de vriespuntsdaling.

19 maart 2015


Coach 6 bestanden bij de stuiterbal


Deze bestanden worden gebruikt door de leerlingen om de opdrachten van het onderwerp stuiterbal te kunnen maken. bedoeling is deze achteraf digitaal (binnen de E-klas als ELO) weer in te leveren.

23 maart 2015


Basis Natuur Wetenschappen module 3 bewegen


Het doel van BNW is dat de leerling een onderzoek leert uit te voeren volgens de natuurwetenschappelijke onderzoeksmethode. Daarnaast leert de leerling passende onderzoekstaal te gebruiken voor het ordenen van het eigen denken en voor uitleg aan anderen. De leerling kan deze lessen volgen zonder dat voorkennis nodig is.

24 maart 2015


E-klas: Kracht en beweging


De e-klas biedt lesmateriaal in een elektronische leeromgeving in de vorm van animaties, applets, films, plaatjes, teksten, vragen en opdrachten, screencasts, practica en PowerPoint presentaties.

15 april 2015


Reizend Science Lab Forensisch DNA-onderzoek: puzzelen met pieken


In dit reizende Science lab gaan leerlingen zelf aan de slag als forensisch DNA-onderzoeker. Het is de bedoeling dat ze aan het einde van het practicum zelf een objectieve rapportage schrijven aan de Officier van Justitie over het DNA-bewijs in een zaak, waarin een overval wordt onderzocht.

16 september 2015


Leskist: Photonics Explorer


Deze leskist bevat onder andere lasers, spiegels, kleurenfilters, LED modules en diffractiepatronen. Hiermee kunnen de interessante eigenschappen van licht worden uitgelegd en gedemonstreerd. Ook interessante toepassingen van licht, bijvoorbeeld in de telecommunicatie, komen aan bod. Zo kunnen leerlingen met deze leskist hun eigen glasvezelcommunicatiesysteem bouwen en ervaren hoe het internet werkt.

20 september 2018


GeoGebra workshop op locatie


Op bijvoorbeeld een studiemiddag kom ik graag langs om met je sectiegenoten te werken aan de uitbreiding van het GeoGebra-arsenaal.

28 januari 2020


Physical computing – meten en sturen in de fysieke omgeving


Physical computing en het internet of things bepalen steeds meer onze fysieke omgeving. Door de laagdrempelige systemen kunnen ook leerlingen (en docenten!) hiermee aan de slag, bijvoorbeeld om zo het verband te leren zien tussen de schoolstof en het dagelijks leven. Graag willen we met een groep docenten ons hierin gaan verdiepen: zie de oproep verderop. Doe je mee?

22 oktober 2020


Page 2 of 19