Aardrijkskunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Aardrijkskunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 31 Results
Page 1 of 4

VB Geowerkvormen in de praktijk


Tijdens deze vakbijeenkomst maak je na een inleidende lezing van de Britse aardwetenschapper Duncan Hawley kennis met een aantal aantrekkelijke en laagdrempelige Aardrijkskunde werkvormen die je in de klas kunt gebruiken om Fysische en Geografische verschijnselen, begrippen en processen duidelijk te maken.

19 januari 2023


Masterclass Waterzekerheid


Tijdens deze Masterclass leer je over Water Security vanuit verschillende hoeken: klimaatverandering, samenwerkingskansen tussen overheden en bevolking, en de economie. Deze kennis gebruik je vervolgens in een eigen project.

4 januari 2023


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Masterclass Perspectieven op Klimaat (meld je nu aan!)


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

25 januari 2021


Statistiekworkshop


Tijdens deze workshop wordt de basis van statistiek uitgelegd en worden enkele statistische testen behandeld. Handig voor bijvoorbeeld je profielwerkstuk data!

7 november 2019


Science Lab: Literatuur Zoeken


Tijdens het Science lab ‘Literatuur zoeken’ leren scholieren basisvaardigheden voor het zoeken, beoordelen en gebruiken van wetenschappelijke literatuur voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk.

11 september 2019


Lessenserie: Leven in de nieuwe delta


Leven in de nieuwe delta is een project om middelbare scholieren bewuster te maken van de interactie tussen de activiteiten van de mens en het rivierdelta-ecosysteem. Hoe beinvloeden wij ons landschap? En welke keuzes kunnen we hierin maken? Hoe zorgen we ervoor dat we genoeg voedsel kunnen produceren zonder de natuur aan te tasten? In dit project leren de leerlingen samen te werken vanuit diverse invalshoeken, en bouwen zij samen aan een duurzame leefomgeving.

7 mei 2019


Expeditie Moendoes


Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers. Het spel is geschikt voor alle vakken. Leerlingen maken zo op een speelse manier kennis met de essentie van wetenschap.

24 april 2019


Leskist: Expeditie Moendoes – Pannenkoeken bakken


In de docentenhandleiding van Expeditie Moendoes staat een practicum waarin de leerlingen pannenkoeken gaan bakken. Het bakken gebruikt de docent om het doen van onderzoek te bediscussiëren met de leerlingen.

17 april 2019


Page 1 of 4