Welke thema’s schreeuwen om een vakbijeenkomst? Hoe moeten de vakbijeenkomsten er praktisch uitzien en aan welk (les)materiaal heb jij behoefte? Denk jij graag mee over de invulling van het vaksteunpunt en wil je wel een keer uitgebreid materialen, tips en werkvormen uitwisselen met andere aardrijkskunde collega’s? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst van vakgenoten onder elkaar. Gezamenlijk diner, genoeg inspiratie en een lading aan aardrijkskunde materiaal inbegrepen en gegarandeerd.
19 juni 2023
SAVE THE DATE: Bètapartnersconferentie donderdag 21 maart 2024 met het thema: ‘De wondere wereld van het aller-allerkleinste’.
10 juni 2023
Met deze stroombak krijgen leerlingen inzicht in de karakteristieken van een stromende rivier. Simuleer de werking van een rivier, vorming van meanders en een meanderafsnijding.
9 juni 2023
De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.
17 november 2022
In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.
4 november 2021
Tijdens het Science lab ‘Literatuur zoeken’ leren scholieren basisvaardigheden voor het zoeken, beoordelen en gebruiken van wetenschappelijke literatuur voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk.
11 september 2019
Leven in de nieuwe delta is een project om middelbare scholieren bewuster te maken van de interactie tussen de activiteiten van de mens en het rivierdelta-ecosysteem. Hoe beinvloeden wij ons landschap? En welke keuzes kunnen we hierin maken? Hoe zorgen we ervoor dat we genoeg voedsel kunnen produceren zonder de natuur aan te tasten? In dit project leren de leerlingen samen te werken vanuit diverse invalshoeken, en bouwen zij samen aan een duurzame leefomgeving.
7 mei 2019
Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers. Het spel is geschikt voor alle vakken. Leerlingen maken zo op een speelse manier kennis met de essentie van wetenschap.
24 april 2019
In de docentenhandleiding van Expeditie Moendoes staat een practicum waarin de leerlingen pannenkoeken gaan bakken. Het bakken gebruikt de docent om het doen van onderzoek te bediscussiëren met de leerlingen.
17 april 2019
Scholieren van nu zijn de consumenten en kiezers van de toekomst. De verduurzaming van Nederland op lange termijn begint dus bij deze groep. Door middel van een interactieve presentatie worden leerlingen geïntroduceerd in het energievraagstuk en mogelijke oplossingen hiervoor. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het huidige energieverbruik, klimaatverandering, duurzame energiebronnen en de politieke en economische aspecten van de energietransitie.
25 september 2015