Aardrijkskunde zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Aardrijkskunde

(zoek binnen alle vakken)

Found 35 Results
Page 1 of 4

AI in het onderwijs 


Op vrijdag 14 juni, van 15.00 tot 19.30 uur, organiseren AlfaGammapartners en Bètapartners op het Regius College in Schagen een conferentie over AI in het onderwijs, met bijzondere aandacht voor ChatGPT. Het doel is te leren hoe AI werkt en gebruikt kan worden in de les, waarbij er veel ruimte is voor onderlinge uitwisseling van best practices.

8 april 2024


Terugblik De fysische en sociale geografie van examenregio Zuid-Amerika.


Met een opkomst van meer dan vijftig aardrijkskundedocenten, twee boeiende sprekers en een lading vol werkvormen om mee naar huis te nemen was de vakbijeenkomst op vrijdag 9 februari over Zuid-Amerika een groot succes.   Lezing door Kristien Klaufus De eerste spreker vertelde ons, aan…

7 maart 2024


Workshop Literatuur zoeken (cursusmoment 2) (te boeken door leerlingen)


Tijdens de literatuurworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om wetenschappelijke artikelen te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag.

20 februari 2024


Science Lab Platentektoniek, gebergtevorming en Aardbevingen


Tijdens de workshop plaattektoniek van Aardwetenschappen aan de VU krijgen leerlingen de kans om eigenhandig gebergten te vormen en aardbevingen te doen laten ontstaan. Aan de hand daarvan ontdekken ze welke mechanismen zorgen voor hogere of lagere bergen en voor zwaardere en minder zware aardschokken.

8 februari 2024


Bètatour Texel


We sluiten op 11 juli het schooljaar af met een bètatour op Texel. Tijdens deze tour ga je ontdekken dat dit mooie Waddeneiland veel interessante dingen voor bèta’s te bieden heeft. Een uitstekende gelegenheid om inspiratie op te doen voor het nieuwe schooljaar en alvast in de stemming te komen voor de vakantie.

16 januari 2024


Excursie – De rol van veen in klimaatverandering


Welke rol speelt ons veen in de klimaatverandering? En welke rol zou het veen kunnen spelen in tegengaan van klimaatverandering? Tijdens de excursie gaan we verder in op de praktische kant; wat wordt er gemeten en hoe doet men dat? En wat voor excursie zou je hier met je eigen leerlingen kunnen doen?

16 november 2023


Geowerkvormen 2.0 en de interactieve watercyclus


Net voordat de CE drukte losbarst, kun je je onderdompelen in bruikbare en makkelijk te realiseren werkvormen met betrekking tot de fysische geografie. We starten met een keynote van Marc Bierkens (verbonden aan de Universiteit van Utrecht en Deltares) over de waterkringloop, gevolgd door een presentatie van een nieuw ontwikkeld interactief model van de waterkringloop. Na het diner gaan we onder leiding van vakdidacticus Gotze Kalsbeek van de UvA aan de slag met geowerkvormen.

13 november 2023


Bètapartnersconferentie 2024


De Bètapartnersconferentie vindt dit schooljaar plaats op donderdag 21 maart 2024 met het thema: ‘De wondere wereld van het aller-allerkleinste’.

10 juni 2023


Leskist Stroombak


Met deze stroombak krijgen leerlingen inzicht in de karakteristieken van een stromende rivier. Simuleer de werking van een rivier, vorming van meanders en een meanderafsnijding.

9 juni 2023


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


Page 1 of 4