Amgen Biotech Experience (ABE) bestaat 30 jaar!

Al 30 jaar helpt Amgen Biotech Experience (ABE) docenten in het voortgezet onderwijs de biotechnologie naar het klaslokaal te halen. Hiermee leren leerlingen de wetenschap en de invloed om hun dagelijks leven beter te begrijpen.

Bètapartners, een samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en 47 VO scholen om de kwaliteit en actualiteit van het bètaonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland te waarborgen, hebben een 3-jarige subsidie ontvangen voor de voortzetting van de Reizende DNA-labs en ABE Nederland. Eén van de DNA-labs is ingebed bij het netwerk van Bètapartners.

ABE Nederland stelt kosteloos de leskist Proef je PTC? beschikbaar aan VO scholen. Daarnaast worden tegen een kleine vergoeding DNA-labs voor leerlingen en nascholingen voor docenten aangeboden. Bijna 850.000 studenten over de hele wereld hebben door meer dan 3.600 deelnemende docenten praktijkgericht biologieonderwijs via ABE gevolgd dankzij de inzet van ruim $ 40 miljoen van het Amgen Foundation.

Door de huidige omstandigheden werkt ABE samen met innovatieve platforms voor leren op afstand en virtuele netwerken. ABE’s nauwe samenwerking met LabXchange, eerder dit jaar gelanceerd door de Amgen Foundation en Harvard Universiteit, heeft de toegang tot het ABE-curriculum drastisch vergroot. De virtuele ABE-labs zijn nu gratis toegankelijk voor iedereen. Deze materialen zullen binnenkort beschikbaar zijn in 12 talen.

Deze maand vieren we de inzet van docenten, die alles in het werk hebben gesteld om leerlingen op hoog niveau en up-to-date bètaonderwijs te geven in een snel veranderde wereld. Door voortdurende samenwerking met docenten – en partnerschappen met programma’s zoals LabXchange, zijn we optimistisch dat de volgende generatie wetenschappers meer verschillende achtergronden naar het lab zal brengen, waardoor ze de uitdagingen waarmee de mensheid in de toekomst wordt geconfronteerd, beter kunnen aanpakken.

23-sep-2020