Agenda zoekresultaat

Zoek en Filter

  • Vak

Zoekresultaten Agenda

(zoek binnen alle activiteiten)

Found 16 Results
Page 1 of 2

Workshop: Gamedidactiek over de wetten van Newton


Dit is de tweede bijeenkomst uit een serie van vier bijeenkomsten over Modeling Instruction voor natuurkunde. Dankzij de American Modeling Teachers Association (AMTA) hebben we toegang gekregen tot een database met activiteiten die we willen vertalen en uitproberen. We willen met een groep natuurkunde docenten bij elkaar komen om onszelf te bekwamen in het geven van practica, het gebruik van whiteboards en het leiden van discussies tussen leerlingen volgens de Modeling Instruction (M.I.) didactiek.

24 november 2022


Vakbijeenkomst: Modeling Instruction voor Natuurkunde in de klas


Dit is de vierde bijeenkomst uit een serie van vijf bijeenkomsten over Modeling Instruction voor natuurkunde. Dankzij de American Modeling Teachers Association (AMTA) hebben we toegang gekregen tot een database met activiteiten die we willen vertalen en uitproberen. We willen met een groep natuurkunde docenten bij elkaar komen om onszelf te bekwamen in het geven van practica, het gebruik van whiteboards en het leiden van discussies tussen leerlingen volgens de Modeling Instruction (M.I.) didactiek.


VB Eenvoudig formatief evalueren zonder nakijkwerk


Wegens succes herhaald! Over een aanpak waarmee je snel formatief kunt evalueren in de biologie-, scheikunde- en natuurkundeles. Je leert hoe je gemakkelijk het leerproces van alle leerlingen kunt volgen en bijsturen. En dit alles met weinig voorbereidingstijd en zonder nakijkwerk.

21 november 2022


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


VB Gedrag van rivieren: theorie en toepassen in stroombak (Leskist)


Met een stroombak kun je voor leerlingen het gedrag van rivieren inzichtelijk maken. In deze bijeenkomst bespreken we hoe “spelen” met zand in een stroombak goed kan worden ingezet in je lessen. Geowetenschapper Maarten Kleinhans gaat eerst in op zijn onderzoek naar gedrag van rivieren waarna we dit vertalen naar lessen rondom de stroombak.

8 november 2022


Viva Fysica 2023


Het jaarlijkse docentencongres over de laatste stand van zaken op het gebied van natuur-en sterrenkunde onderzoek op de VU en UvA met lezingen, workshops en rondleidingen. Docenten worden van harte uitgenodigd om een aantal van hun meest gemotiveerde leerlingen mee te nemen.

2 november 2022


Vakbijeenkomst: Terugkom-les deeltjesfysica in de klas (let op online)


Tijdens de terugkom-les gaan de deelnemers aan de nascholingscursus kerndeeltjes fysica hun inmiddels opgedane ervaringen in de klas met elkaar delen.

27 oktober 2022


VB Informatica: Maatschappelijke en individuele invloed van informatica


De impact van nieuwe technologie is enorm op onze samenleving. Grote vraagstukken zullen de komende jaren moeten worden beantwoord door ons en de nieuwe generatie. Wat zijn de gevolgen van de ontwikkeling van de computer op de maatschappij? Hoe behandelen we dit tijdens Informaticalessen en zetten we onze leerlingen aan tot kritisch denken?

7 oktober 2022


VB Informatica – Bezoek aan Coderklass (Metis Montessori Lyceum)


Laat je inspireren door de Coderklass. De Coderclass is een profiel op het Metis Montessori Lyceum (MML) waarin informatica een belangrijk onderdeel vormt. Bijzonder gemotiveerde leerlingen met grote interesse voor ICT horen tot de doelgroep.

4 oktober 2022


Save the date: DNA-lab dag 2023


Op donderdag 6 april 2023 organiseren de Reizende DNA-labs en ABE Nederland voor de zevende keer de landelijke DNA-Lab dag in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen.

1 september 2022


Page 1 of 2
  • Altijd op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist