Amgen Biotech Experience in Nederland ism de Reizende DNA-Labs

In de komende drie jaar zal het Reizende DNA-lab samenwerken met de Amgen Biotech Experience (ABE) om middelbare scholen te enthousiasmeren voor biotechnologie.

Het Reizende DNA-lab bestaat uit zes mobiele practica die middelbare scholieren onderwijzen op het gebied van DNA, genen, genomics en de laatste onderzoekstechnieken. Sinds 2006 draait het project en sindsdien hebben meer dan 200.000 leerlingen aan een practicum deelgenomen. Het Reizende DNA-lab ‘Forensisch DNA-onderzoek’ is onderdeel van de Its Academy.

De ABE is een innovatief wetenschapsonderwijsprogramma dat middelbare scholieren een eerste inkijk geeft in de boeiende wereld van de wetenschap. ABE leent laboratoriumuitrusting, materiaal en onderwijsmateriaal aan scholen uit, en biedt middelbare school docenten professionele ontwikkeling.

Na een succesvolle Nederlandse ABE pilot periode, waarin onder andere de 5e landelijke DNA-lab dag georganiseerd is, wordt deze samenwerking tussen het Reizende DNA-lab en ABE verlengd voor de komende 3 jaar. ABE wordt al gedraaid in de Verenigde Staten, Puerto Rico, het Verenigd Koninkrijk en in Ierland. En nu lanceert ABE zich ook in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië en Singapore. ABE wil als resultaat in 2020 bijna 900.000 leerlingen bereiken.

Meer informatie over ABE kun je vinden op AmgenBiotechExperience.com. Wil je meer weten over andere wetenschapsonderwijsprogramma’s van Amgen Foundation? Bezoek dan AmgenInspires.com.

14-sep-2017