Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 202 Results
Page 1 of 21

Masterclass Perspectieven op Klimaat (online)


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

25 januari 2021


Databases voor iedereen


In deze online bijeenkomsten maak je kennis met deze spreadsheet-database-toepassingen en hun mogelijkheden, zowel voor werk als privé. Daarbij leer je een aantal basisprincipes van databases. Na afloop van de bijeenkomsten kun je zelfstandig aan de slag met deze toepassingen.

15 maart 2021


Masterclass Het Bijzondere Brein (online)


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden.

1 september 2016


Masterclass Chaos en Dynamica (online)


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

12 september 2018


Een biologische brug tussen vwo en universiteit


Docenten uit VO en HO informeren elkaar over de inhoud van de opleidingen en bespreken mogelijkheden om de overgang naar het HO voor studenten te verbeteren. Je kunt de inzichten deels al direct in je lessen meenemen.

15 februari 2021


Hannover Messe Challenge (online editie)


Het programma is speciaal voor deze editie in een nieuw, online jasje gestoken. De regionale VO-HO netwerken organiseren samen de grootste leerlingen denktank van Nederland. Leerlingen in 4/5 havo en 5/6 vwo gaan in teams aan de slag met een uitdagende challenge om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken (gemotiveerde leerlingen in 3h en 4v mogen ook deelnemen).

8 december 2020


Leve de wiskunde!


Leve de Wiskunde! staat in het teken van actuele ontwikkelingen in het vakgebied en de relatie tussen universiteit en voortgezet onderwijs

25 januari 2021


Vakbijeenkomst Natuurkunde: Duik in een zwart gat


Deze bijeenkomst richt zich op de theoretische raadsels waar zwarte gaten ons nog steeds voor stellen en word je ook uitgedaagd om middels een opdracht zelf aan de slag te gaan en mee te denken hoe we dit onderwerp het beste in de klas kunnen presenteren.

18 februari 2021


Bètapartnersconferentie 2021


De nieuwe lente komt eraan, en we hebben allemaal weer zin om de school uit te gaan en van iets fris en iets nieuws te genieten! Met deze Bètapartnersconferentie bieden we iedereen een mooi palet van verschillende sprankelende activiteiten en inzichten uit het onderwijsveld die voor nieuwe inspiratie zorgen.

14 december 2020


Vakbijeenkomst: Galoistheorie: Revolutionaire wiskunde


Twee online bijeenkomsten voor wiskundedocenten door Leroy Soesman over Galoistherie. Vlak voor zijn dood, op eenentwintigjarige leeftijd, schreef Évariste Galois (1811-1832) een brief die de wiskunde voorgoed zou veranderen. Maak (opnieuw) kennis met zijn fascinerende ideeën!

5 oktober 2020


Page 1 of 21