Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

149 Resultaten
Pagina 1 van 15

Masterclass Het Bijzondere Brein

Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden.

Vakken: Archief, Biologie, Masterclasses, NLT,
Datum: 11-03-2020:
Doelgroep: Leerlingen


Masterclass Meten en Rekenen aan Beweging

Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden.

Vakken: Archief, Biologie, Masterclasses, Natuurkunde, NLT,
Datum: 09-03-2020:
Doelgroep: Leerlingen


Vakbijeenkomst Scheikunde: hormoonverstorende stoffen: de volgende milieuramp?

Deze vakbijeenkomst gaat over de nieuwste wetenschappelijke kennis over hormoonverstoorders; over hoe ver deze stoffen ons leefmilieu en lichaam zijn binnengedrongen, wat de gevaren voor onze gezondheid zijn en hoe je blootstelling kunt verminderen. Tenslotte is er aandacht voor hoe je deze kennis in je lessen zou kunnen inzetten.

Vakken: Archief, Biologie, NLT, Scheikunde,
Datum: 25-02-2020:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Vakbijeenkomst Informatica: Didactiek van het programmeren

In deze bijeenkomst behandelen we een aantal aspecten van de didactiek van het programmeren. We besteden aandacht aan de eerste stappen en aan het vervolg daarop. Waar mogelijk maken we gebruik van wetenschappelijke inzichten, vooral op het gebied van hersenen en leren. De deelnemers gaan in de bijeenkomst zelf met de stof aan de slag, met het oog op hun eigen onderwijs.

Vakken: Archief, Informatica,
Datum: 13-02-2020:
Doelgroep: Docenten


Vakoverstijgende bijeenkomst: Met “Hele taak eerst” laagdrempelig differentiëren

Onderwijs op maat is prettig voor leerlingen. Maar rekening houden met verschillen tussen leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe organiseer je dat zonder veel voorbereidingstijd? ‘Hele taak eerst’ kan een oplossing bieden. Het is een differentiatiemethode waarmee je vrij gemakkelijk kunt differentiëren.

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 11-02-2020:
Doelgroep: Docenten


Studiereis naar Kenia

Deze reis biedt docenten, TOA’s, schoolleiders en docentenopleiders de mogelijkheid om in een inspirerende, totaal andere wereld, inspiratie en motivatie op te doen voor het belang en de ontwikkeling van je eigen onderwijsactiviteiten. Je maakt kennis met de overweldigende natuur van Kenia, de cultuur, de mensen en het onderwijssysteem. Lees meer…

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, O&O, Scheikunde, TOA,
Datum: 04-02-2020:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Masterclass bij het Tergooi ziekenhuis: Zorg van de toekomst

De zorg verandert ontzettend snel. Ontwikkelingen binnen onder andere de ICT, robotica en in het laboratorium zorgen ervoor dat de wereld van het ziekenhuis, haar medewerkers en de patiënten verandert. Het Tergooi ziekenhuis laat tijdens deze actieve masterclass zien hoe de zorg van de toekomst eruit ziet. Wat is er allemaal mogelijk met behulp van techniek en ICT in de zorg?

Vakken: Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde,
Datum: 30-01-2020:
Doelgroep: Docenten


Vakbijeenkomst: Van Gogh ontrafelt

Waarom restaureren we schilderijen? Wat gebeurt er bij een restauratie en voor welke keuzes komen de restauratoren te staan? Ontdek dit en meer tijdens Van Gogh ontrafelt. De restaurator laat je zien hoe zij te werk gaat, je krijgt een kijkje in het restauratieatelier en een rondleiding door het museum.

Vakken: Archief, Biologie, Natuurkunde, NLT, O&O, Scheikunde,
Datum: 30-01-2020:
Doelgroep: Docenten


Viva Fysica 2020!

Op vrijdag 24 januari 2020 vindt het jaarlijkse Viva Fysica congres voor natuurkundedocenten en enkele van hun meest getalenteerde bovenbouwleerlingen (5-6 VWO) plaats in Amsterdam. Tijdens het congres is er aandacht voor recente ontwikkelingen in de natuurkunde en voor de relatie tussen universiteit en voortgezet onderwijs.

Vakken: Archief, Natuurkunde,
Datum: 24-01-2020:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Vakbijeenkomst Wiskunde: Gek op getallen

Gefascineerd door getallen ondernemen hobbyisten Omar van Galen (softwareontwikkelaar) en René Bruin (docent in opleiding aan de Universiteit van Utrecht) wiskundige ontdekkingstochten. Zij laten zich daarbij niet afschrikken door hedendaagse abstracte theorie maar zoeken eigen gereedschappen en gaan aan de slag.

Vakken: Archief, Wiskunde,
Datum: 23-01-2020:
Doelgroep: Docenten


Page 1 of 15