In deze masterclass vertellen wetenschappers wat quantumfysica inhoudt en hoe kennis hierover in de maatschappij kan worden toegepast.
2 december 2021
Het rondetafelgesprek informatica biedt jou als informatica docent de mogelijkheid om met andere vakgenoten van gedachten te wisselen. Leuk om eens vrij van gedachten te wisselen over onderwerpen zoals toetsing, vakvernieuwing, projecten, excursies, samenwerkingen, digitale geletterdheid of andere zaken die jou als informatica docent relevant kan zijn.
19 mei 2022
Kom langs voor een middag vol workshops en demo’s. Er is ook volop gelegenheid om met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen. Locatie: Het Cygnus Gymnasium in Amsterdam.
30 november 2022
Met een stroombak kun je voor leerlingen het gedrag van rivieren inzichtelijk maken. In deze bijeenkomst bespreken we hoe “spelen” met zand in een stroombak goed kan worden ingezet in je lessen. Geowetenschapper Maarten Kleinhans gaat eerst in op zijn onderzoek naar gedrag van rivieren waarna we dit vertalen naar lessen rondom de stroombak.
8 november 2022
Neem een diepe duik in de vakdidactiek van chemische evenwichten. Leer hoe je begripsproblemen en misconcepties kunt aanpakken. En je gaat naar huis met lesmateriaal dat je direct kunt gebruiken.
6 juli 2022
Laat je inspireren door de Coderklass. De Coderclass is een profiel op het Metis Montessori Lyceum (MML) waarin informatica een belangrijk onderdeel vormt. Bijzonder gemotiveerde leerlingen met grote interesse voor ICT horen tot de doelgroep.
4 oktober 2022
De impact van nieuwe technologie is enorm op onze samenleving. Grote vraagstukken zullen de komende jaren moeten worden beantwoord door ons en de nieuwe generatie. Wat zijn de gevolgen van de ontwikkeling van de computer op de maatschappij? Hoe behandelen we dit tijdens Informaticalessen en zetten we onze leerlingen aan tot kritisch denken?
7 oktober 2022
Tijdens de terugkom-les gaan de deelnemers aan de nascholingscursus kerndeeltjes fysica hun inmiddels opgedane ervaringen in de klas met elkaar delen.
27 oktober 2022
Een inspirerende middag met lezingen en workshops over smart chemistry. Neem je leerlingen mee en laat ze kennis maken met state-of-the-art scheikundeonderzoek op de UvA. We sluiten af met een gezellige borrel.
19 oktober 2022
Tijdens deze bijeenkomst gaan we ons verdiepen in haar onderzoek dat zich richt op de ‘Wnt pathway’. Deze route is cruciaal voor groei en onderhoud van weefsels en organen, maar is ook vaak ontregeld in tumoren.
2 november 2021