Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 341 Results
Page 1 of 35

Ga je mee op darmsafari?


Ieuw… bacteriën in mijn lichaam?!? Hoe leren we onze leerlingen over micro-organismen en de belangrijke rollen die zij spelen op onvoorstelbaar veel verschillende vlakken? Hoe breng je als docent deze grote variatie aan rollen van de micro-organismen onder de aandacht bij de leerlingen? Hoe maak je iets dat zo klein en voor sommigen weerzinwekkend is, interessanter, inzichtelijk en zichtbaar? Tijdens deze bijeenkomst in ARTIS staat centraal wat microben voor ons lichaam kunnen betekenen

14 december 2023


‘Pluk de Data’ – Bètapartnersconferentie 2024


Ook op de jaarlijkse Bètapartnersconferentie wordt er aandacht besteed aan digitale geletterdheid. Onder dit vaksteunpunt wordt vanuit het project “Pluk de Data” een aantal bijeenkomsten te organiseren waarin we vanuit het vak ingaan op hoe je met computational thinking aan de slag kan gaan.

15 juni 2023


Masterclass Deeltjesfysica


Het Nikhef, een onderzoeksinstituut verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, organiseert een internationale masterclass voor bovenbouw vwo leerlingen. In deze masterclass krijg je inleidende cursussen en de gelegenheid om zelf botsingen tussen elementaire deeltjes te bestuderen. Hiervoor gebruik je echte data van het ATLAS experiment (de zoektocht naar het higgsdeeltje) uit de Large Hadron Collider op CERN!

23 januari 2024


Rondetafelgesprek – leerlijn duurzaamheid bij nlt


Wil je aan de slag met een doorlopende leerlijn duurzaamheid bij jou op school? Dan zijn deze online rondetafelgesprekken rond het thema leerlijn duurzaamheid iets voor jou. Elkaar inspireren en met elkaar aan de slag staat hier centraal. We gaan kijken welke aspecten passen bij de individuele scholen en hoe we het aanbod van de huidige modules kunnen gebruiken voor een gefundeerde leerlijn aangepast op jouw individuele school.

11 december 2023


Career Day Noordwest


Op donderdag 7 maart 2024 organiseren Jet-Net/Techportal, Bètapartners en Hogeschool Inholland de Career Day Noordwest: een LOB-activiteit voor Havo4 en Vwo5 NG/NT-leerlingen. De Career Day is de plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat en waar technologie is, wie er werken en wat ze er...

22 augustus 2023


De fysische en sociale geografie van examenregio Zuid-Amerika


Om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de examenregio Zuid-Amerika, is het belangrijk dat wij als docenten goed op de hoogte zijn. Vandaar deze vakbijeenkomst waarbij we ingaan op de verschillende aspecten van de fysische en sociale geografie van Zuid-Amerika. Christien Klaufus (CEDLA/UvA) en Bart Kruijt (WUR) geven allebei een lezing met praktische toepassingen voor tijdens je lessen en bronnen die je mogelijk kunt gebruiken. Tussen de lezingen door eten we een simpele, maar lekkere Zuid-Amerikaanse maaltijd en is er tijd om ideeën uit te wisselen.

16 november 2023


Digitale bijeenkomst ‘De impact van fijnstof’


Op donderdag 8 februari van 15.30 to 17.00 uur organiseren we een online Q & A met Hester Volten, een vooraanstaand wetenschapper van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op het gebied van luchtkwaliteit.

21 november 2023


Leve de Biologie


Tijdens Leve de Biologie verwelkomen we biologiedocenten met een aantal geïnteresseerde bovenbouwleerlingen voor een uitgebreid programma op de Vrije Universiteit Amsterdam. Wetenschappers vertellen over de recente ontwikkelingen in de biologie, studenten helpen met de workshops en er is een rondleiding over de campus. Programma is in ontwikkeling, maar reserveer de datum alvast in je agenda.

12 juli 2023


Masterclass Quantum


In deze masterclass vertellen wetenschappers wat quantumfysica inhoudt en hoe kennis hierover in de maatschappij kan worden toegepast.

26 juni 2023


Cursus Modeldidactiek


Een unieke 2-daagse cursus Modeldidactiek / Modeling Instruction(TM) door een ervaren trainer uit de US voor natuurkunde docenten en lerarenopleiders. Bij deze activerende didactiek wordt kennis van concepten ontwikkeld vanuit experimenten, een effectieve en leuke aanpak voor je lessen.

24 oktober 2023


Page 1 of 35