Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 299 Results
Page 1 of 30

Masterclass Het Bijzondere Brein (aanmelden kan weer vanaf sept 2023)


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden.

1 september 2016


Masterclass Big Data Sciences (aanmelden kan weer in sept 2023)


Masterclass voor 5 en 6 vwo leerlingen die zich willen verdiepen in Big Data voor de vakken wiskunde en informatica

10 juli 2015


Masterclass Chaos en Dynamica (aanmelden kan weer vanaf sept 2023)


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

12 september 2018


Masterclass Waterzekerheid (aanmelden kan weer vanaf sept 2023)


Tijdens deze Masterclass leer je over Water Security vanuit verschillende hoeken: klimaatverandering, samenwerkingskansen tussen overheden en bevolking, en de economie. Deze kennis gebruik je vervolgens in een eigen project.

4 januari 2023


Literatuurworkshop


Tijdens de literatuurworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om wetenschappelijke artikelen te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag.

2 augustus 2016


De Abelprijs


Op 2 juni vindt ‘s middags de Abelprijs Conferentie plaats. Op deze conferentie wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat de winnaar van de Abelprijs ontdekt heeft. Deze conferentie is leuk voor docenten en geïnteresseerde leerlingen uit de bovenbouw van HAVO/VWO.

23 december 2022


Klasbezoek Imaginary 8-26 mei


Klasbezoek Imaginary: Iedereen is van harte welkom tijdens de wiskunde tentoonstelling. Speciaal voor klassen (4-5 havo en 4-6 vwo) is er een onderwijsprogramma met een workshop en rondleiding.

2 februari 2023


Masterclass Dynamische Aarde (reeds begonnen, aanmelden niet meer mogelijk)


Na een inleiding over aardbevingen en plaattektoniek, ga je zelf aan de slag in het lab door met zand te experimenteren om beter te begrijpen wat er gebeurt als platen langs, tegen of uit elkaar bewegen.

26 januari 2017


Leve de Wiskunde! 2023


Leve de Wiskunde is dé bijeenkomst voor wiskundedocenten en gemotiveerde leerlingen uit 5 en 6 VWO. Wiskundigen vertellen over de laatste stand van zaken uit hun onderzoek.

26 januari 2023


Masterclass Duurzame Innovaties (reeds begonnen, aanmelden niet meer mogelijk)


In deze masterclass worden nieuwe en duurzamere toepassingen van een hoog technologisch product onderzocht.

17 december 2015


Page 1 of 30