Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 253 Results
Page 1 of 26

Masterclass Big Data Sciences


Masterclass voor 5 en 6 vwo leerlingen die zich willen verdiepen in Big Data voor de vakken wiskunde en informatica

10 juli 2015


Profielwerkstukbegeleiding: EEG onderzoek


Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 6 VWO die zich willen verdiepen in de werking van de hersenen.

3 juni 2015


Vakbijeenkomst Taalgerichte vakdidactiek voor bètadocenten


Regelmatig lopen we in bètalessen aan tegen gebrekkige taalvaardigheid van leerlingen, zowel bij het begrijpen van schriftelijke en mondelinge teksten als bij het schrijven. We bespreken wat er aan de hand is en wat je als bètadocent in je lessen eraan kunt doen.

12 juli 2022


Vakbijeenkomst: Modeling Instruction voor Natuurkunde


De Amerikaanse specialist in Modeling Instruction komt deze effectieve didactiek doornemen met docenten en vakdidactici. Samen bespreken we de toepasbaarheid voor de Nederlandse situatie en vervolgstappen.

6 juli 2022


Vakbijeenkomst Informatica – Rondetafelgesprek Informatica (Online) – Sessie 2


Het rondetafelgesprek informatica biedt jou als informatica docent de mogelijkheid om met andere vakgenoten van gedachten te wisselen. Leuk om eens vrij van gedachten te wisselen over onderwerpen zoals toetsing, vakvernieuwing, projecten, excursies, samenwerkingen, digitale geletterdheid of andere zaken die jou als informatica docent relevant kan zijn.

9 juni 2022


Vakbijeenkomst: ABE Leskist ‘Proef je PTC?’


Bij deze bijeenkomst maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum van de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas.

1 juni 2022


Vakantiecursus: Willekeur en structuur in netwerken


Nelly Litvak (Universiteit Twente) leidt ons door de wereld van de stochastische netwerken, een hot-topic in de wiskunde. Met mooie hoorcolleges en enkele andere (vernieuwende) onderwijsmethoden.


Excursie Nieuwkoopse Plassen


Altijd al de natuur in willen gaan, maar ben je nog op zoek naar inspiratie? De excursie vorig jaar naar de Marker Wadden was zo leuk dat we nu weer varend de natuur gaan bekijken. Save the date!

4 april 2022


De wiskunde-brug van vwo naar universiteit


Wil je weten wat voor soort wiskunde jouw oud-leerlingen op de universiteit krijgen? Hoe hebben studenten de overgang van middelbare school-wiskunde naar universitaire wiskunde ervaren?

3 maart 2022


Vakbijeenkomst Computational Thinking


Weten jullie op je school nét niet genoeg over dit onderdeel van Digitale Geletterdheid om het schoolbreed in onderwijs te verwerken? In deze bijeenkomst laten we zien hoe onder andere algoritmisch denken en omgaan met data in veel vakken relevant is.

4 april 2022


Page 1 of 26