Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 245 Results
Page 2 of 25

Hannover Messe Challenge 2022 (geannuleerd!))


Hoe vind je de studie die past bij wat jij wilt bereiken in de toekomst? Misschien vind je techniek wel interessant, maar zie je jezelf nog niet in een witte jas in een laboratorium staan. Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. In de wetenschap en technologie heb je oneindig veel méér baanmogelijkheden. Leerlingen in 4/5 havo en 5/6 vwo die geinteresseerd zijn in wetenschap en technologie kunnen meedoen aan de Hannover Messe Challenge.

12 januari 2022


Career Day Noordwest (vol)


Op donderdag 21 april 2022 organiseren Jet-Net Vrienden en Bètapartners de Career Day Noordwest voor Havo4- en Vwo5-leerlingen in het AFAS Stadion in Alkmaar. De Career Day is de plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in...

3 november 2021


Vakbijeenkomst: Actief aan de slag met kunstmatige intelligentie


Tijdens deze vakbijeenkomst willen we je inspireren over hoe AI ingezet kan worden, specifiek bij de gemeente Amsterdam. Daarnaast hebben we volop ruimte gereserveerd voor twee interactieve workshops waarin je zelf actief aan de slag kunt met (gratis) lesmateriaal dat je daarna in je eigen klas in kunt zetten.

12 oktober 2021


Miniconferentie Codeeronderwijs


Het leernetwerk Codewijs organiseert op dinsdag 12 april een miniconferentie over codeeronderwijs in het voortgezet onderwijs.

6 april 2022


Vakbijeenkomst taalondersteunende examentraining: omgaan met taal in examens


Heel goed geleerd en toch gezakt? Docenten van álle vakken kunnen hun leerlingen trainen om examenopgaven beter te lezen en antwoorden beter te formuleren! We bespreken onder meer strategieën voor het decoderen van de opgaven en formuleervaardigheden.

14 maart 2022


Vakbijeenkomst: Beginnen met grafisch modelleren in de klas


In de workshop gaan we in op hoe je met modelleren al vroeg kunt starten en op de leerwinst die er mee te behalen is. De nadruk ligt daarbij op grafisch modelleren.

28 oktober 2021


Vakbijeenkomst: Seminar Immunologie 2: Antistoffen: good guys or bad guys bij ernstige covid?


Waarom worden sommige mensen heel ziek van SARS-CoV-2, en andere niet?
Alhoewel de antistoffen die we maken of bijna altijd beschermen tegen ziekteverwekkers, maken antistoffen ons in zeldzame gevallen juist nog zieker. Hoe komt dit? En kunnen we daar iets aan doen?

10 december 2021


Conferentie: Chemie in Amsterdam 2022


Deze editie staat in het teken van het biochemisch onderzoek op de VU. Het onderzoek richt zich op het ontrafelen van biochemische processen. Omdat deze processen zeer complex zijn ontwikkelen onderzoekers op de VU innovatieve analysemethoden.

6 juli 2021


Vakbijeenkomst: Seminar Immunologie: “Stop de pijn”


Ontstekingspijn is nuttig om je lichaam te beschermen tegen verdere schade. Maar die pijn moet wel over gaan. Hoe werkt dat? En wat is de rol van het immuunsysteem?

10 december 2021


Vakbijeenkomst: Klimaatverandering – Peter Kuipers Munneke


Welke weersextremen ontstaan er in een opwarmend klimaat en wanneer krijgen we echt last van de zeespiegelstijging? De bekende weerman-wetenschapper Peter Kuipers Munneke praat ons bij en we bespreken de vertaling naar ons onderwijs.

12 oktober 2021


Page 2 of 25