Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 322 Results
Page 2 of 33

Masterclass Chaos en Dynamica


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

12 september 2018


Rondetafelgesprekken nlt (online) – Sessie 2/2


In het najaar organiseren we twee digitale rondetafelgesprekken over het onderwijs van het vak Natuur, Leven en Technologie. Deze gesprekken bieden jou als docent nlt de mogelijkheid om in gesprek te gaan met collega’s van andere scholen over onderwerpen die voor jou als docent relevant zijn.

19 juni 2023


Masterclass Het Bijzondere Brein


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden.

1 september 2016


PLG Modeldidactiek – sessie 1/3


Komend schooljaar zetten we de effectieve didactiek Modeling Instruction voor natuurkunde voort. Tijdens deze eerste bijeenkomst worden naast natuurkunde activiteiten ook activiteiten voor biologie- en scheikunde docenten gepresenteerd, zodat zij kunnen kijken of deze didactiek ook geschikt is voor hun vakken.

19 juni 2023


Plantenonderzoek 2.0


Ga aan de slag met plantenontwikkeling en zaadtechnologie en onderzoek met je klas. We starten de bijeenkomst met een lezing door een onderzoeker van Seed Valley, waarna we samen aan de slag gaan om te oefenen met een proefopstelling m.b.v. Micro:bit. Lekker hands-on dus!


Cursus: NRG/Kernreactor Petten


In deze tweedaagse cursus nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen in nucleair onderzoek op een bijzondere locatie. Je leert alles over de productie van medische isotopen en duurzame kernenergie. Verder is er aandacht voor veiligheidsaspecten en de verwerking van kernafval.

30 maart 2023


Profielwerkstukbegeleiding: (Forensisch) DNA-onderzoek


Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 5 en 6 havo/vwo die hun werkstuk over forensisch DNA-onderzoek willen schrijven.

23 mei 2023


Kunst door een Bètabril – deel 1


Op 5 oktober trappen we af met een drieluik aan bijeenkomsten rondom kunst en bèta. In deze sessie geven wij je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen in het Rijksmuseum. Katrien Keune, bijzonder hoogleraar moleculaire spectroscopie aan de UvA en Hoofd Science van het Rijksmuseum, zal een lezing verzorgen over Operatie Nachtwacht. Na een rondleiding sluiten we af met een casestudy die goed te gebruiken is bij de lessen NLT en scheikunde..

12 juni 2023


Profielwerkstukbegeleiding: Antioxidanten, Medicijnen en Enzymen


Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 6 VWO die zich willen verdiepen in de werking van geneesmiddelen

3 juni 2015


Masterclass C++


Dit programma is nog volledig in ontwikkeling, de exacte datum en locatie is nog niet bekend. Echter beloofd het een inspirerende vakbijeenkomst te worden waarin de brug tussen filosofie en de digitale wereld aan de kaak wordt gesteld en onderzocht.

18 september 2023


Page 2 of 33