Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 341 Results
Page 2 of 35

Viva Fysica 2024


Het jaarlijkse docentencongres over de laatste stand van zaken op het gebied van natuur-en sterrenkunde onderzoek op de VU en UvA met lezingen, workshops en rondleidingen. Docenten worden van harte uitgenodigd om een aantal van hun meest gemotiveerde leerlingen mee te nemen.

21 november 2023


Filosofie en de Digitale Wereld (wordt verplaatst)


Donderdag 25 januari organiseert het VSP informatica een bijeenkomst over filosofische aspecten van de digitale wereld om ons heen. Dit onderwerp sluit zowel aan op de keuzemodule in het programma van informatica als op het programma van filosofie.

15 juni 2023


Vraag het de Geoloog live: “Nieuwe inzichten in Platentektoniek”


De rubriek ‘Vraag het de geoloog’, bekend van het tijdschrift Geografie, gaat live!! Er zijn nieuwe inzichten over de drijvende krachten van platentektoniek. Het blijft moeilijk om deze kennis door te laten dringen tot de klaslokalen. Het recent ontwikkelde nieuwe interactieve model van de aardmantel is daarvoor een prachtig gereedschap. Dit model is op initiatief van Gotze Kalsbeek ontwikkeld met input van meerdere bekende geologen uit het veld. Op verzoek van collega’s organiseren we een vakbijeenkomst rondom dit model.

23 november 2023


De wereld beschimmelt!


In samenwerking met U-talent organiseren we deze bijeenkomst over de duurzame toepassing van schimmels. Tijdens deze bijeenkomst geeft Han Wösten, hoogleraar Microbiologie UU, een lezing over de duurzame toepassingen van schimmels.

13 november 2023


De opkomst van China als (nieuwe) wereldmacht


Het is niet meer de vraag of China zich aan gaat dienen als nieuwe wereldmacht, dat zijn ze al. Tijdens deze bijeenkomst kijken we vanuit zowel het westerse als het Chinese perspectief naar de opkomst van deze Oosterse reus. Wat betekent de veranderende en steeds meer assertieve rol van China op het wereldtoneel voor de rest van de wereld?

16 november 2023


Rondetafelgesprekken biologie (online) – Sessie 2/2


In het najaar organiseren we twee digitale rondetafelgesprekken over het onderwijs van het vak biologie. Deze gesprekken bieden jou als docent biologie de mogelijkheid om in gesprek te gaan met collega’s van andere scholen over onderwerpen die voor jou als docent relevant zijn.

5 juli 2023


Heen-en-weer denken bij practica


Vanwege succes in de herhaling: een workshop Heen-en-weer denken bij practica door Wouter Spaan. Wouter doet onderzoek naar practica in de vakken natuurkunde en scheikunde en heeft inmiddels practica ontwikkeld, waardoor leerlingen aantoonbaar actief bezig zijn met de achterliggende theorie. Tijdens de workshop staat de volgende vraag centraal: “Hoe kun je leerlingen tijdens een practicum aanzetten tot nadenken?”

22 juni 2023


Kunst door een Bètabril – deel 2


Op donderdag 30 november is de tweede sessie van het drieluik rondom beta en kunst. Ontdek de wereld achter meesterwerken! Ga backstage bij het Van Gogh Museum en ontdek de geheimen van kunstrestauratie. Een unieke ervaring die je niet wilt missen!

12 juni 2023


VB Bezoek aan Coderclass (Metis Montessori Lyceum)


Laat je inspireren door de Coderclass. Dit keer zal dieper ingegaan worden op de vele projecten, wedstrijden en andere activiteiten. De Coderclass is een profiel op het Metis Montessori Lyceum (MML) waarin informatica een belangrijk onderdeel vormt. Bijzonder gemotiveerde leerlingen met grote interesse voor ICT horen tot de doelgroep.

16 november 2023


Masterclass Insuline maken met bacteriën


In deze 3-daagse masterclass leer je hoe insuline met behulp van bacteriën wordt gemaakt.

7 juni 2023


Page 2 of 35