Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 259 Results
Page 2 of 26

Vakbijeenkomst Informatica – Rondetafelgesprek Informatica (Online) – Sessie 2


Het rondetafelgesprek informatica biedt jou als informatica docent de mogelijkheid om met andere vakgenoten van gedachten te wisselen. Leuk om eens vrij van gedachten te wisselen over onderwerpen zoals toetsing, vakvernieuwing, projecten, excursies, samenwerkingen, digitale geletterdheid of andere zaken die jou als informatica docent relevant kan zijn.

9 juni 2022


Vakbijeenkomst: ABE Leskist ‘Proef je PTC?’


Bij deze bijeenkomst maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum van de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas.

1 juni 2022


Vakantiecursus: Willekeur en structuur in netwerken


Nelly Litvak (Universiteit Twente) leidt ons door de wereld van de stochastische netwerken, een hot-topic in de wiskunde. Met mooie hoorcolleges en enkele andere (vernieuwende) onderwijsmethoden.


Excursie Nieuwkoopse Plassen


Altijd al de natuur in willen gaan, maar ben je nog op zoek naar inspiratie? De excursie vorig jaar naar de Marker Wadden was zo leuk dat we nu weer varend de natuur gaan bekijken. Save the date!

4 april 2022


De wiskunde-brug van vwo naar universiteit


Wil je weten wat voor soort wiskunde jouw oud-leerlingen op de universiteit krijgen? Hoe hebben studenten de overgang van middelbare school-wiskunde naar universitaire wiskunde ervaren?

3 maart 2022


Vakbijeenkomst Computational Thinking


Weten jullie op je school nét niet genoeg over dit onderdeel van Digitale Geletterdheid om het schoolbreed in onderwijs te verwerken? In deze bijeenkomst laten we zien hoe onder andere algoritmisch denken en omgaan met data in veel vakken relevant is.

4 april 2022


Vakbijeenkomst Energietransitie in versnelling


De energietransitie wordt door de Oekraïense oorlog versneld, maar kan en wil iedereen wel meedoen? In deze bijeenkomst bespreken we hoe dit actuele thema bij verschillende vakken, zoals economie, aardrijkskunde en natuurkunde, aan de orde kan komen. 

26 april 2022


VB Hoogwaterbeschermingsprogramma


Het programma Ruimte voor de Rivier is inmiddels afgerond. Het HWBP is het vervolg en wat zijn zij de komende jaren allemaal van plan? Na een inhoudelijke presentatie gaan we op excursie naar de Markermeerdijken die ruim 1,2 miljoen Noord-Hollanders nu en in de toekomst beschermen tegen het water.

14 april 2022


TOA’s voor TOA’s bijeenkomst


Bij het Pieter Nieuwland College in Amsterdam zijn er diverse leuke workshops en wisselen we ervaringen en plannen uit. Geef zelf ook een workshop!

9 september 2021


Vakbijeenkomst: Introductie in Modeling Instruction voor Natuurkunde


De Amerikaanse specialist in Modeling Instruction komt deze effectieve didactiek doornemen met docenten en vakdidactici. Samen bespreken we de toepasbaarheid voor de Nederlandse situatie en vervolgstappen.

21 maart 2022


Page 2 of 26