Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

Found 171 Results
Page 3 of 18

Afgelast: vakbijeenkomst: Kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis


In de lezing en rondleiding langs apparatuur in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis wordt ingegaan op de stand van de techniek in DNA-onderzoek. Ook voor enkele leerlingen. Het AVL is één van de topcentra waar een significante bijdrage aan onderzoek wordt gegeven oa door de combinatie met kankerzorg.

9 december 2019


Bevriend Vaknetwerk Wiskunde: Didactiek voor havo-statistiek


Op dinsdag 17 maart is er van 17.00 tot 20.00 uur een bijeenkomst van het bevriend vaknetwerk wiskunde onder de titel Didactiek voor havo-statistiek. Deze vindt plaats in het Joke Smit College in Amsterdam. Meer informatie en aanmelding via http://www.vaknetwerkwiskunde.nl/

27 februari 2020


Afgelast: Bètapartnersconferentie 2020 – Bèta Breed Betrokken


Op donderdag 12 maart 2020 organiseert de Bètapartners haar jaarlijkse conferentie.

12 november 2019


Masterclass Meten en Rekenen aan Beweging


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden.

19 april 2017


Vakbijeenkomst Scheikunde: hormoonverstorende stoffen: de volgende milieuramp?


Deze vakbijeenkomst gaat over de nieuwste wetenschappelijke kennis over hormoonverstoorders; over hoe ver deze stoffen ons leefmilieu en lichaam zijn binnengedrongen, wat de gevaren voor onze gezondheid zijn en hoe je blootstelling kunt verminderen. Tenslotte is er aandacht voor hoe je deze kennis in je lessen zou kunnen inzetten.

5 november 2019


Vakbijeenkomst Informatica: Didactiek van het programmeren


In deze bijeenkomst behandelen we een aantal aspecten van de didactiek van het programmeren. We besteden aandacht aan de eerste stappen en aan het vervolg daarop. Waar mogelijk maken we gebruik van wetenschappelijke inzichten, vooral op het gebied van hersenen en leren. De deelnemers gaan in de bijeenkomst zelf met de stof aan de slag, met het oog op hun eigen onderwijs.

6 december 2019


Vakoverstijgende bijeenkomst: Met “Hele taak eerst” laagdrempelig differentiëren


Onderwijs op maat is prettig voor leerlingen. Maar rekening houden met verschillen tussen leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe organiseer je dat zonder veel voorbereidingstijd? ‘Hele taak eerst’ kan een oplossing bieden. Het is een differentiatiemethode waarmee je vrij gemakkelijk kunt differentiëren.

6 november 2019


Studiereis naar Kenia


Deze reis biedt docenten, TOA’s, schoolleiders en docentenopleiders de mogelijkheid om in een inspirerende, totaal andere wereld, inspiratie en motivatie op te doen voor het belang en de ontwikkeling van je eigen onderwijsactiviteiten. Je maakt kennis met de overweldigende natuur van Kenia, de cultuur, de mensen en het onderwijssysteem. Lees meer…

27 juni 2019


De Wiskundeclub


Word jij uitgedaagd door intellectuele puzzels, ook al duurt het lang voordat alle stukjes op z’n plaats vallen? Dan is de Wiskundeclub iets voor jou! Vanaf januari 2020 start het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam een wiskundeclub voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 VWO.

15 september 2017


Vakbijeenkomst: Van Gogh ontrafelt


Waarom restaureren we schilderijen? Wat gebeurt er bij een restauratie en voor welke keuzes komen de restauratoren te staan? Ontdek dit en meer tijdens Van Gogh ontrafelt. De restaurator laat je zien hoe zij te werk gaat, je krijgt een kijkje in het restauratieatelier en een rondleiding door het museum.

24 september 2019


Page 3 of 18