Archief

Zoek en Filter

  • Vak

Archief

109 Resultaten
Pagina 3 van 11

Workshop Arduino (gaat niet door!)

Op donderdag 14 februari 2019 organiseert Bètapartners weer een workshop Arduino in Amsterdam. Het doel van deze workshop is eenvoudige schakelingen maken met een Arduino.

Vakken: Archief, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde,
Datum: 14-02-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Netwerkbijeenkomst TOA’s voor TOA’s – Bezoek Kaj Munk College

Op 6 Februari 2019 vindt de TOA’s voor TOA’s bijeenkomst plaats op het Kaj Munk College. Het wordt een inspirerende bijeenkomst met diverse workshops, een kleine rommelmarkt en een rondje kabinetten.

Vakken: Archief, Biologie, Natuurkunde, Scheikunde,
Datum: 06-02-2019:
Doelgroep: TOA


Studiereis naar Kenia

Het vaksteunpunt Biologie van Bètapartners organiseert een 12-daagse studiereis naar Kenia met als doel: inspiratie voor onderwijsontwikkeling, verdieping op vakinhoudelijke en vakdidactsisch vlak en kennismaking met onderwijs in Kenia.

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie, NLT,
Datum: 05-02-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Netwerkbijeenkomst Experimenteren met Lucht

Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor docenten en TOA’s die in de onderbouw en/of bovenbouw (havo en vwo) practica doen of willen gaan doen over lucht, luchtdruk en mechanica.

Vakken: Archief, Natuurkunde, NLT,
Datum: 31-01-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Onderzoeksexpertise – Meesterproef of Profielwerkstukbegeleiding

Tijdens het onderzoeksexpertise traject krijgen leerlingen die een meesterproef en/of een profielwerkstuk moeten maken de kans om hun onderzoek op een wetenschappelijk verantwoorde manier uit te voeren.

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 29-01-2019:
Doelgroep: Leerlingen


Viva Fysica!

Op vrijdag 25 januari 2019 vindt het jaarlijkse Viva Fysica congres voor natuurkundedocenten en enkele van hun meest getalenteerde bovenbouwleerlingen (5-6 VWO) plaats in Amsterdam. Tijdens het congres is er aandacht voor recente ontwikkelingen in de natuurkunde en voor de relatie tussen universiteit en voortgezet onderwijs.

Vakken: Archief, Natuurkunde,
Datum: 25-01-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: Leerlingen


Netwerkbijeenkomst Informatica: NoSQL en Linked Data

In deze netwerkbijeenkomst behandelen we MongoDB als voorbeeld van een NoSQL database, en de principes van Linked Data. Deze onderwerpen behandelen we aan de hand van het lesmateriaal dat voor dit keuzethema ontwikkeld; dit is in een eerste testversie beschikbaar.

Vakken: Archief, Informatica,
Datum: 24-01-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Cursus Internet of Things

In samenwerking met IBM organiseert Bètapartners een cursus Internet of Things. Deze cursus sluit direct aan op het materiaal voor het keuzethema Netwerken/Internet of Things van het nieuwe examenprogramma informatica. Op basis van deze cursus kunnen docenten hun leerlingen begeleiden bij het gebruik van dit materiaal. Bij elke bijeenkomst worden voorbeelden uit de praktijk behandeld, door een expert van IBM. Daarna gaan de deelnemers praktisch aan de slag.

Vakken: Aardrijkskunde, Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde,
Datum: 10-01-2019:
Doelgroep: Docenten
Doelgroep: TOA


Cursus Pedagogisch-didactische vaardigheden voor TOA’s

In deze praktische cursus bekijken we het brein van de puber, hoe zij leren en gemotiveerd kunnen worden. Ook gaan we gesprekstechnieken oefenen die gelijk de volgende dag gebruikt kunnen worden. Na een inventarisatie van de wensen van de deelnemers zal de cursus verder worden vormgegeven.

Vakken: Archief, Biologie, Informatica, Natuurkunde, NLT, Scheikunde, Wiskunde,
Datum: 19-12-2018:
Doelgroep: TOA


DOT formatief evalueren

Bètapartners start in september 2018 met een Docent Ontwikkel Team (DOT) formatief evalueren. Docenten geven regelmatig aan dat leerlingen meer verantwoordelijkheid over hun eigen leerproces moeten nemen, maar in het traditionele onderwijs werken we met al onze goede bedoelingen juist het omgekeerde in de hand.

Vakken: Archief, Scheikunde,
Datum: 13-12-2018:
Doelgroep: Docenten


Page 3 of 11
  • Altijd op de hoogte?

    Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en relevante ontwikkelen in je vakgebied? Meld je dan nu aan voor onze mailinglist