Conferenties /

Afgelast: Bètapartnersconferentie 2020 – Bèta Breed Betrokken

Helaas vervalt deze activiteit vanwege maatregelen tegen het Covid-19 virus. Deelnemers worden via mail op de hoogte gesteld. Informatie over alternatieve activiteiten zullen wij hier plaatsen.

 

Bèta Breed Betrokken
Met beide benen in de maatschappij

De bètavakken staan steeds meer in de belangstelling en er is toenemende interesse bij leerlingen. Grote actuele brede thema’s als duurzaamheid en de opkomst van steeds meer technologie vragen om onderbouwde discussies in de klas en met alfa en gamma wordt gezocht naar balans in de aanpak. Leerlingen vragen op welke manier zij zelf betrokken kunnen zijn en invloed kunnen hebben. In de conferentie gaan we met docenten, TOA’s en schoolleiders breed in op actueel onderzoek, leggen de relatie tussen de schoolse kennis en ontwikkelingen in de maatschappij, duiken in de wereld van techniek en bespreken met elkaar hoe we actueel onderwijs vorm kunnen geven in tijden van lerarentekorten.

Er zijn diepgaande lezingen, grappige presentaties, actieve workshops en boeiende rondleidingen, van vakspecifiek tot schoolbreed. De schoolleiders en vervolgonderwijs gaan in gesprek over het oprichten van een vaksteunpunt voor de alfa en gamma vakken, en over welke professionalisering voor die groep nodig is. Dit alles gericht op interessant, goed en actueel onderwijs met zo min mogelijk werkdruk voor docenten.

Deelname is gratis voor leden van Bètapartners. Voor andere instellingen zijn de kosten per persoon 100 euro. Dit is inclusief drankjes en versnaperingen tussendoor en afsluitende avondmaaltijd.

De Bètapartnersconferentie 2020 vindt plaats op donderdag 12 maart 2020 op de Universiteit van Amsterdam.

Het programma, keynote en de workshops zijn hier te vinden: