Bètapartners jaarverslag 2021-2022

Het Bètapartners jaarverslag 2021-2022 is uit! Dit verslag van het tweede pandemiejaar geeft een overzicht van de activiteiten die wij in deze bijzondere periode hebben georganiseerd. Ondanks de grote druk op docenten heeft de mix van online en fysieke activiteiten toch een mooi aanbod opgeleverd. Met de fysieke bijeenkomsten is aan het eind van het jaar weer meer gelegenheid geweest voor persoonlijk contact tussen de deelnemers en daarmee het versterken van het netwerk. 

Er zijn weer bijzondere bijeenkomsten geweest zoals de Masterclasses “Quantum” en “Chaos en Dynamica” voor leerlingen. Er was de zéér goed bezochte Career Day in Alkmaar: een prachtige LOB-activiteit voor leerlingen, samen met Jet-Net en de bedrijven. En natuurlijk altijd vroeg in het voorjaar onze inspirerende Bètapartnersconferentie voor docenten, schoolleiders en TOA’s. De vaksteunpuntcoördinatoren hebben voor elk vak een mooie mix van activiteiten georganiseerd, voor elk wat wils! Een groot succes is verder de website profielwerkstuk.nl, door ons geïnitieerd maar inmiddels een samenwerking met vrijwel alle HO-instellingen van Nederland. Deze website biedt steeds meer handige informatie voor leerlingen en docenten. Diverse Leskisten zoals ‘Proef je PTC?’ van de Reizende DNA-labs & ABE Nederland werden ook dit jaar veel geboekt.

AlfaGammapartners, een nieuw VO-HO netwerk voor de talen en de gamma-vakken in onze regio, is met een aantal vaksteunpunten gestart. Bètapartners en de faculteiten van UvA en VU zijn het afgelopen jaar nauw betrokken geweest. We streven samen naar één duidelijk netwerkportaal voor alle activiteiten en onderling intensieve samenwerking. Een aantal thema’s zijn vakoverstijgend, denk aan Digitale Geletterdheid, Taalvaardigheid en Duurzaamheid. De eerste stappen zijn gezet om deze thema’s vanuit de twee netwerken gezamenlijk aan te bieden.

De PAL’s (Persoonlijk Assistent van de Leraar) worden steeds meer ingezet, scholen hebben ontdekt hoe zij kunnen helpen om de coronaperikelen in de school de baas te worden. Lees vooral het verhaal van ex-PAL Sarah Koek die vertelt over hoe zij, via PAL en een educatieve minor, ervoor koos om leraar te worden!

Dit jaar is ook gestart met onze vijf-jaarlijkse herziening van de beleidsagenda. Dit valt samen met de komst van de nieuwe programmamanager Jeroen Maréchal die het stokje overneemt van Agnes Kemperman. Maar de kern van Bètapartners blijft bestaan: Regionaal samenwerken aan goed en steeds beter bètaonderwijs!

Bekijk hier het Bètapartners jaarverslag 2021-2022

07-feb-2023