Biologie zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Biologie

(zoek binnen alle vakken)

Found 85 Results
Page 1 of 9

VB Eenvoudig formatief evalueren zonder nakijkwerk


Wegens succes herhaald! Over een aanpak waarmee je snel formatief kunt evalueren in de biologie-, scheikunde- en natuurkundeles. Je leert hoe je gemakkelijk het leerproces van alle leerlingen kunt volgen en bijsturen. En dit alles met weinig voorbereidingstijd en zonder nakijkwerk.

21 november 2022


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


VB Computational Thinking in de bètavakken


Computational Thinking (CT) is een onderdeel van Digitale Geletterdheid waarbij het gaat over o.a. algoritmisch denken/programmeren, modelleren en omgaan met gegevens. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je in jouw eigen vak deze vaardigheden kunt ontwikkelen.

26 september 2022


Profielwerkstukbegeleiding: Forensisch DNA-onderzoek


Profielwerkstukbegeleiding voor leerlingen in 5 en 6 havo/vwo die hun werkstuk over forensisch DNA-onderzoek willen schrijven.

2 september 2022


Save the date: DNA-lab dag 2023


Op donderdag 6 april 2023 organiseren de Reizende DNA-labs en ABE Nederland voor de zevende keer de landelijke DNA-Lab dag in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen.

1 september 2022


Vakbijeenkomst: duurzaamheid in de biologieles (i.s.m. U-Talent)


Op dinsdag 6 december 2022, donderdag 2 februari 2023 en maandag 3 april 2023 worden er drie gekoppelde bijeenkomsten georganiseerd over duurzaamheid.
Welke docent biologie zoekt niet naar mogelijkheden om de nieuwsberichten rond duurzaamheid te koppelen aan wat je moet behandelen in je les.

15 augustus 2022


PWS kit: Warmtecamera


In deze PWS kit zitten materialen om met de warmtecamera proeven uit te voeren.

6 april 2022


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Leskist: Krachtige Constructies


Ontwerpen, maken en meten. Met deze leskist gaan leerlingen in groepjes constructies ontwerpen en uitvoeren en kunnen ze vervolgens metingen verrichten. Het ontwerpen van constructies voor bruggen ligt voor de hand, maar ook een armgewricht of de ruggenwervel kan nagebootst worden om de werking ervan inzichtelijker te maken.

19 augustus 2021


Masterclass Fluorescentiemicroscopie


In deze 2-daagse masterclass duiken we dieper in op de werking van de fluorescentie microscoop.

10 augustus 2021


Page 1 of 9