Biologie zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Biologie

(zoek binnen alle vakken)

Found 84 Results
Page 2 of 9

Leskist: Krachtige Constructies


Ontwerpen, maken en meten. Met deze leskist gaan leerlingen in groepjes constructies ontwerpen en uitvoeren en kunnen ze vervolgens metingen verrichten. Het ontwerpen van constructies voor bruggen ligt voor de hand, maar ook een armgewricht of de ruggenwervel kan nagebootst worden om de werking ervan inzichtelijker te maken.

19 augustus 2021


Masterclass Perspectieven op Klimaat


Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in het concept chaos. Veel dynamische systemen vertonen chaos, en daardoor zijn voorspellingen maken lastig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het weer. Ga zelf op een wiskundige manier hiermee puzzelen!

25 januari 2021


Statistiekworkshop


Tijdens deze workshop wordt de basis van statistiek uitgelegd en worden enkele statistische testen behandeld. Handig voor bijvoorbeeld je profielwerkstuk data!

7 november 2019


Science Lab: Literatuur Zoeken


Tijdens het Science lab ‘Literatuur zoeken’ leren scholieren basisvaardigheden voor het zoeken, beoordelen en gebruiken van wetenschappelijke literatuur voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk.

11 september 2019


Leskist: Proef je PTC?


De Reizende DNA-labs en ABE Nederland het aanbod uitgebreid met de leskist ‘Proef je PTC?’ (bestaat uit 3 verrijdbare kisten). Docenten kunnen vanaf schooljaar 2020-2021 zelf het practicum in de klas uitvoeren met de bijgeleverde apparatuur, reagentia en lesmateriaal. Gedurende dit practicum leren de leerlingen dat het vermogen om de smaak bitter te proeven genetisch is bepaald.

22 mei 2019


Lessenserie: Leven in de nieuwe delta


Leven in de nieuwe delta is een project om middelbare scholieren bewuster te maken van de interactie tussen de activiteiten van de mens en het rivierdelta-ecosysteem. Hoe beinvloeden wij ons landschap? En welke keuzes kunnen we hierin maken? Hoe zorgen we ervoor dat we genoeg voedsel kunnen produceren zonder de natuur aan te tasten? In dit project leren de leerlingen samen te werken vanuit diverse invalshoeken, en bouwen zij samen aan een duurzame leefomgeving.

7 mei 2019


Expeditie Moendoes


Expeditie Moendoes is een spannend spel met opdrachtkaartjes, waarin leerlingen een onbekende planeet in kaart brengen. Ze moeten daarvoor informatie verzamelen, gegevens uitwisselen en conclusies publiceren: kortom, te werk gaan als een team wetenschappers. Het spel is geschikt voor alle vakken. Leerlingen maken zo op een speelse manier kennis met de essentie van wetenschap.

24 april 2019


Leskist: Expeditie Moendoes – Pannenkoeken bakken


In de docentenhandleiding van Expeditie Moendoes staat een practicum waarin de leerlingen pannenkoeken gaan bakken. Het bakken gebruikt de docent om het doen van onderzoek te bediscussiëren met de leerlingen.

17 april 2019


‘Biologisch denken’: Wat is dat eigenlijk?


Hoe zorg je ervoor dat leerlingen niet alleen ecologie, evolutie of genetica leren maar ook ecologisch, evolutionair en genetisch leren denken? En hoe kun je hier in je lessen aandacht aan besteden, terwijl je 30 leerlingen in je klas hebt die ook het eindexamen moeten…

13 november 2018


Reizend Science lab Forensisch DNA-onderzoek: puzzelen met pieken (onderbouw)


In dit Science Lab gaan leerlingen zelf aan de slag als forensisch DNA-onderzoeker. Het is de bedoeling dat ze aan het einde van het practicum zelf een objectieve rapportage schrijven aan de Officier van Justitie over het DNA-bewijs in een zaak, waarin een overval wordt onderzocht.

16 november 2017


Page 2 of 9