Brainstorm met bedrijven en scholen

Brainstorm met bedrijven en scholen

Hoe krijgen we meer jongeren enthousiast voor bèta en techniek? Hiervoor zijn leuke en informatieve studieloopbaan (LOB) activiteiten essentieel. Want alleen met effectieve LOB-activiteiten kunnen we een verbinding maken tussen de vakinhoud op school en mooie beroepsperspectieven. Kortom: enthousiasme opwekken en omzetten naar een gerichte studie- en beroepskeuze.

Techportal en Bètapartners organiseren al jarenlang LOB-activiteiten voor leerlingen bij bedrijven, zoals de Collegetours (bedrijfsbezoeken) en de Career Day. Maar wat zijn voor- en nadelen van deze activiteiten, en zijn er wellicht andere activiteiten wenselijk? Hierover willen we op dinsdag 16 januari 2024 met scholen en bedrijven van gedachten wisselen, zodat we eventuele aanpassingen in schooljaar 2024-2025 kunnen doorvoeren. Deze bijeenkomst is van 16.00 tot 19.00 uur inclusief diner bij Tata Steel in Velsen-Noord. Aanmelden kan hier onderaan.

Doelgroep:

  • bedrijven die participeren in de Career Day en/of Collegetours
  • lidscholen van Bètapartners (Collegetoursdocent, bètacoördinator, decaan en/of schoolleider)

15.30 Inloop

16.00 Welkom door Tata Steel (door Erik de Mink en Sabine Vink)

16.10 Presentatie “Een ervaring die ertoe doet” (door Marijn van Dongen)

16.40 Presentatie over Bètapartners en Techportal (door Jeroen Maréchal) 

16.55 Presentatie over de huidige LOB-activiteiten met bedrijven, en inventarisatie van de voor- en nadelen via Mentimeter 

– Jet-Net Career Day (door Miranda Overbeek) 

– Collegetours (door Melanie Rosenhart) 

17.25 Welke andere LOB-activiteiten met bedrijven zouden we willen? Inventarisatie via Mentimeter en korte discussie (door Jeroen Maréchal) 

17.40 Diner waarin we verder nadenken over de vraag: wat zou een mooie aanvullende LOB-activiteit met bedrijven kunnen zijn?

18.10 Energizer 

18.15 In groepjes van scholen en bedrijven: nieuw idee voor LOB-activiteit uitwerken. Wat zijn de randvoorwaarden (bijvoorbeeld: bereikbaarheid, inclusiviteit, organiseerbaarheid)?

18.40 Uitkomsten groepjes plenair delen & afsluiting (onder leiding van Melanie Rosenhart en Jeroen Maréchal)

19.00 Einde

De inschrijving is gesloten. Mocht je je nog willen aanmelden neem dan contact op met Melanie Rosenhart, m.m.rosenhart@vu.nl.