Masterclasses in onderzoek

C++ certificaat voor leerlingen

C++ is een zeer bekende programmeertaal die door vele applicaties wordt gebruikt. Kennis over C++ draagt bij aan de kennis over hoe computers werken. De taal wordt dan ook op de VU als eerstejaars vak aan studenten.

Door de VU wordt, in samenwerkingen met het Metis Montessori Lyceum en Bètapartners, een cursus C++ aangeboden, waarin leerlingen in circa 15 weken een stevige basis ontwikkelen in het programmeren in de taal C++. Voor deelname aan deze cursus is er geen voorkennis vereist. De cursus bestaat uit hoorcolleges en een serie opdrachten. De hoorcolleges zijn op woensdagen en worden opgenomen zodat deze op een geschikt moment kunnen worden teruggekeken. Verder wordt er gebruikgemaakt van een online leeromgeving Codegrade waarin opdrachten worden gemaakt.  Deze worden tevens door de VU nagekeken en voorzien van feedback en een cijfer. Via Discord kun je vragen stellen aan de docent.

 De cursus start eind september en zal begin februari worden afgesloten met een feestelijke uitreiking van het certificaat. Met dit certificaat kunnen de leerlingen hun eerste vrijstelling krijgen voor het eerstejaars vak C++ aan de VU.

Zijn er leerlingen op je school die hier (online) aan deel zouden willen nemen? Laat dan je interesse weten zodat we aanvullende info kunnen toesturen.

De kosten voor niet-leden Bètapartners bedragen €125 + €20 voor het boek. Bètapartners leden betalen alleen €20 voor het boek.

Het volledige programma wordt nog vormgegeven. Zodra deze bekend is, wordt de inschrijving geopend.