Career Day Noordwest

Op donderdag 7 maart 2024 organiseren Jet-Net, Bètapartners en Hogeschool Inholland de Career Day Noordwest: een LOB-activiteit voor Havo4 en Vwo5 NG/NT-leerlingen. De Career Day is de plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat en waar technologie is, wie er werken en wat ze er zelf mee kunnen. De leerlingen gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

Programma
Diverse bedrijven en ho-instellingen gaan workshops verzorgen. De workshops worden in het najaar bekend gemaakt. Scholen kunnen zich aanmelden voor het ochtendprogramma (van 9.00 tot 12.00 uur) of het middagprogramma (van 13.00 tot 16.00 uur). De leerlingen gaan in groepjes van circa tien personen langs bij vier workshops, waarvoor de organisatie een indeling maakt. Daarnaast is er een vijfde ronde: de keuzeronde, waarin leerlingen zelf kiezen welke workshop ze volgen.

Bekijk ook het verslag en de aftermovie van de Career Day Noordwest 2022 om een beeld te krijgen van de dag.

Locatie
De Career Day vindt plaats bij Hogeschool Inholland Alkmaar, in de techniekvleugel en het innovatielab.

Kosten en vervoer
Deelname aan de Career Day is kosteloos. Er wordt busvervoer geregeld van en naar je school. Hieraan zijn wel een paar voorwaarden verbonden:

  • Je komt met (een klas van) minimaal 20 NT/NG-leerlingen en een begeleider.
  • Wanneer een school zich afmeldt nadat het busvervoer geregeld is, geldt er een no-show fee waarbij de kosten voor het busvervoer bij de school in rekening gebracht worden.


Aanmelden
Bètapartners lidscholen hebben voorrang bij de aanmelding voor de Career Day en kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 20 oktober 2023 aanmelden via dit aanmeldformulier. Daarna wordt de inschrijving geopend voor alle scholen. NB: je hoeft nu nog niet aan te geven met hoeveel leerlingen je komt, het gaat nu alleen om een inventarisatie van scholen die mee willen doen.