Cursussen / Online sessie /

Cursus: Digitale escaperooms en puzzels maken voor bètadocenten

In deze cursus leer je hoe je zelf digitale puzzels en escape-the-classroomspellen kunt maken. Met behulp van handige tools leer je om snel mooie en spannende puzzels te ontwerpen, om elke fysieke of online les te voorzien van een speelse noot. En natuurlijk kun je de puzzels gebruiken om je eigen escaperoomspellen te maken. Deze cursus is bedoeld voor docenten van alle niveaus en alle bètavakken.

Voor een digitale escaperoom heb je geen materialen nodig, zoals kistjes of slotjes, alles is digitaal. Dat betekent dat je deze spellen zowel op afstand als fysiek in de klas kunt spelen; met een onbeperkt aantal spelers en groepjes en steeds opnieuw.

Na de cursus

  • beheers je het gebruik van de digitale escape the classroom als activerende spelvorm;
  • weet je hoe je een nieuw escape-the-classroomspel kunnen ontwerpen, realiseren en spelen;
  • kun je spelideeën en spelontwerpen vinden en verzinnen voor elk onderwerp;
  • weet je hoe je losse puzzels kunt inzetten om elke les te voorzien van een speelse noot

De cursus is inclusief alle digitale materialen, zoals checklists en puzzeltemplates die nodig zijn voor escape-the-classroomspellen. Na de cursus kunnen deelnemers in een besloten Facebook-groep ervaringen en kennis uitwisselen met andere docenten die escape the classroom gebruiken. Bovendien worden in deze groep ook complete door docenten gemaakte spellen uitgewisseld!

Wil je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten? Speel dan “Ontmasker de Hacker”. Dit spel over internetveiligheid kun je ook direct met leerlingen spelen.

Deze cursus wordt gegeven door Docentenbijscholing en begeleid door Marjolein Wal, vaksteunpuntcoördinator scheikunde. Om persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen werkt Docentenbijscholing met groepen van maximaal 60 docenten per online training. Bij meer dan 30 aanmeldingen wordt een extra trainer ingezet. 

Door aan je te melden voor deze cursus geef je Betapartners toestemming om je gegevens te delen met Docentenbijscholing. Je gegevens zullen alleen gebruikt worden om je cursusmateriaal en overige informatie toe te sturen die relevant zijn voor deze cursus.

Let op: kosteloos annuleren na inschrijving kan tot vier weken van tevoren (uiterlijk 15 december). Inschrijven kan t/m 3 januari. Inschrijvingen van na 15 december kunnen niet meer kosteloos geannuleerd worden. 

Bron: Docentenbijscholing (Naftalie Hershler)

15:45-16:00 uur        Digitale inloop

16:00-16:10 uur        Introductie

16:10-17:50 uur        Interactieve workshop

17:50-18:00 uur        Afsluiting

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.