Cursussen /

Afgelast: Cursus Kwantumwereld

 

Docenten natuurkunde krijgen in deze driedelige cursus een inhaalslag en vertaling naar de eigen lespraktijk op dit onderdeel van de VWO CE-stof.  In de vwo-bovenbouw worden de eerste stappen gezet om deze wereld te begrijpen, waarbij de vakkennis van de docent en de vakdidactiek een belangrijke rol speelt. Dr. Marcel Vonk bespreekt de actuele theorie zoals deze in de studie natuurkunde aan de orde komt en voor welke verschijnselen deze een verklaring biedt. Gezamenlijk verdiepen we ons in de manier waarop dit met leerlingen behandeld kan worden. De cursus is ook geschikt voor docenten die de stof nog niet behandelen in hun eigen lessen.

Marcel Vonk zal elke middag starten met een inleiding over de stof, om het allemaal weer op te frissen, waarna we gezamenlijk eten. In het laatste deel van de middag/avond wordt het geleerde praktisch gemaakt, door het zelf toe te passen. De deelnemers gaan in groepjes onder begeleiding aan het werk met een opgave op ‘docentenniveau’, welke vervolgens omgevormd zal worden tot ‘leerlingenniveau’ met hetzelfde thema. 

Aan het einde van elke bijeenkomst hebben de groepjes allemaal minstens één leerling-opdracht helemaal uitgewerkt en de didactiek is besproken. Hiermee verkrijgen alle deelnemers dus materiaal dat direct bruikbaar is in de klas.

16:00 tot 17:45 inhoudelijk
17:45-18:30 avondeten
18:30-19:45 toepassing in de les
19:45-20:00 evaluatie en afsluiting

Oeps! We konden je formulier niet vinden.