Workshops

De Wiskundeclub 2023

De bijeenkomsten worden verplaatst naar najaar 2023!

Word jij uitgedaagd door intellectuele puzzels, ook al duurt het lang voordat alle stukjes op z’n plaats vallen? Dan is de Wiskundeclub iets voor jou!

De schoonheid van wiskunde

Vanaf maart 2023 start het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam een nieuwe wiskundeclub voor leerlingen uit klas 4, 5 en 6 VWO. De Wiskundeclub is er om getalenteerde en gemotiveerde leerlingen van de intellectuele uitdaging en schoonheid van wiskunde te laten genieten. Elke bijeenkomst staat onder leiding van een UvA-docent, bijgestaan door student-assistenten.

Data en onderwerpen

  • Een til vol duiven (24 maart)
  • Ongerijmdheden (31 maart)
  • Knip- en plakwerk (7 april)
  • Spel en strategie (14 april)

TIJD EN LOCATIE

De Wiskundeclub komt samen op vrijdagen telkens van 15.30 tot 17.30 uur. De bijeenkomsten worden gehouden op Amsterdam Science Park 904.

AANMELDEN

Je kunt je hieronder opgeven voor De Wiskundeclub. Leerlingen die bij tenminste drie bijeenkomsten aanwezig zijn ontvangen een certificaat. Vragen over dit initiatief kun je stellen aan Peter Ypma.

De activiteiten worden verplaatst na het najaar van dit jaar. Je kunt je hier aanmelden zodra de definitieve datums bekend zijn.