Een geschiedenis van de wiskunde
Deze bijeenkomst wordt verplaatst naar het najaar.
Hoe geven we onze leerlingen een frisse blik op wiskunde met behulp van haar rijke geschiedenis? Andrea Lubberdink laat zien hoe dit kan met een boeiend verhaal over Pythagoreeërs, pentagrammen en de ontdekking van irrationale getallen.
Andrea is een wiskundedocent met een achtergrond in geschiedenis van de natuurwetenschappen. Ze heeft een Getallendag ontwikkeld waarbij leerlingen kennismaken met ontdekkingen uit de geschiedenis en verbanden zien met de wereld van nu. Tijdens de bijeenkomst laat Andrea ons werken uit het materiaal dat zij voor deze dag gebruikt.
Andrea over de Getallendag:
De wereld draagt bij aan de vooruitgang van de wiskunde en de wiskunde draagt bij aan de vooruitgang van de wereld, staat zelfs aan de basis. Wiskunde staat vast, maar is vol verrassingen en dwingt respect af. Tijdens Getallendag probeer ik leerlingen dit te laten ervaren. Zoals het waardevol is dat iedereen kennismaakt met beroemde kunstwerken, muziekstukken, boeken, bouwwerken of natuurverschijnselen, omdat ze bewondering opwekken, aan de essentie raken, diepgang doen voelen, net zo is de inhoud van Getallendag waardevol. Minstens zo.
Doelen
- Meer leren over de geschiedenis van de wiskunde.
- Leren hoe je je lessen kan verrijken met geschiedenis van de wiskunde
bron: Plaatje van Andrea Lubberdink