Een stap verder in het studiekeuzeproces met Be Prepared – Pre-University College

Maandag 5, dinsdag 6 en woensdag 7 februari 2024 vindt het programma Be Prepared weer plaats op de VU-campus. Dit programma is specifiek gericht op leerlingen uit 5 vwo die als eerste van hun gezin gaan studeren aan een (Nederlandse) universiteit en valt onder de aansluitingsactiviteiten van het Pre-University College. Door middel van hoorcolleges, werkcolleges, aansprekende presentaties en ontmoetingen met studenten van verschillende faculteiten krijgen deze leerlingen inzicht in hun eigen studiekeuzeproces. Zo komen ze een stap dichter bij het kiezen van een studie die bij ze past en vormen ze een beeld van hoe het is om op een universiteit te studeren.

Het creëren van zelfinzicht is een belangrijk onderwerp in het studiekeuzeproces, want waarop baseren leerlingen hun studiekeuze eigenlijk? Als leerlingen ontdekken wie ze zijn en wat bij ze past is de kans groter dat ze tevreden zullen zijn met hun studiekeuze en hun studie succesvol zullen afronden. Doordat leerlingen tijdens Be Prepared gaan kijken naar onder andere hun talenten en valkuilen komen de leerlingen een stap verder in hun studiekeuzeproces.

5 vwo leerlingen van scholen die lid zijn van het Pre-University College scholennetwerk vinden hier meer informatie en kunnen zich aanmelden via deze link.

06-dec-2023