Vakbijeenkomsten /

Excursie Marker Wadden

Marker Wadden is een groot project dat zorgt voor het natuurherstel van het Markermeer. Door de aanleg van natuureilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Dat biedt uitgelezen contexten voor in de biologieles. Deze excursie gaat in op de aanleg en het belang van de Marker Wadden en er is special aandacht voor de vogelrijkdom.

Bovendien geeft de aanleg van Marker Wadden veel invalshoeken voor wetenschappelijk onderzoek. Ook de biologen van de UvA zijn hier actief bij betrokken (zie bijv. https://markermeeronderzoek.wordpress.com/, hier tref je ook lesmateriaal voor een interdisciplinair project met de onderbouw).

Eén van de onderzoekers, dr Harm van der Geest,  gaat ook mee aan boord richting de Marker Wadden om te vertellen over het onderzoek dat hij daar doet. Daarnaast zullen twee studenten van de master Freshwater and Marine Ecology inschepen om te vertellen over hun opleiding.

Je moet er een ritje naar Enkhuizen voor over hebben (de trein stopt vlakbij de boot), maar dan heb je een mooie afsluiting van het schooljaar….!

Meer informatie vind je hier (let niet op de datum, onze boottocht staat gepland op 1 juli!).

Bijzonderheden: eigen lunch meenemen, koffie/thee op heenweg inbegrepen alsmede soep (vegetarisch), een broodje op de terugweg, en mocht je een verrekijker hebben, neem deze dan mee!

Deelnemers krijgen een week voor aanvang de praktische informatie toegestuurd.

Opstapplaats: Enkhuizen

Vertrek: 9.30 u (inschepen vanaf 9.00)

Terug: tussen 17.00 u en 17.30 u