Felix Spee 2de plek verkiezing Duurzame Docent 2022

Wij feliciteren Felix Spee, een zeer innovatieve en actieve biologie docent uit ons netwerk, met de tweede plek bij de verkiezing voor Duurzame Docent van de Coöperatie Leren voor Morgen. Zijn tweede plek is toegekend voor het opzetten van het vak Sustainability in de onderbouw op zijn school het Berlage Lyceum. Bij dit vak in de derde klas gaan leerlingen in teams aan de slag met opdrachten die door bedrijven en organisaties worden aangereikt. De opbouw van de opdrachten volgt de methode van Schools als Living Labs van Nemo. Het beste team gaat naar de Science Fair in Wageningen.

Uit het juryrapport: “Ik word heel blij van een docent die daadwerkelijk vernieuwend curriculum schrijft! Van de overheid komt het niet en dit kan een landelijk effect hebben”, zegt jurylid Wieneke Maris. Het mooie van de pilot die je hebt gestart is dat het de echte wereld naar binnen haalt: “Door leerlingen samen met organisaties oplossingen te laten bedenken, betrek je hen én leg je de link naar de praktijk, en dat is heel sterk”, aldus Wendy Kakebeeke. Het lijkt beide juryleden een heel tof en vernieuwend vak, en ze zien de grote ambities, zoals dat het SLO en collega’s meekijken en dat grote bedrijven als Tata Steel niet gemeden worden. “

Naast het opzetten van dit vak is Felix ook initiatiefnemer van de website Veldwerk in de stad, met veldwerkopdrachten die in een stadse omgeving kunnen worden uitgevoerd. Dit platform biedt docenten kant en klaar materiaal om leerlingen aan de slag te laten gaan met onderzoek naar ecosystemen. Voor het project is subsidie toegekend binnen het groeifonds project Impuls Open Leermateriaal, waarmee het mogelijk wordt gemaakt om een bredere groep docenten te bereiken.

Met vragen kun je altijd bij Felix terecht.

De verkiezing is hier terug te kijken: https://lnkd.in/eSdcVbTj

 

 

29-nov-2022