Vakbijeenkomsten / Online sessie /

Digitale bijeenkomst ‘De impact van fijnstof’

Ammoniakzouten, roetdeeltjes en vulkaanas zijn slechts enkele voorbeelden van fijnstof die in onze atmosfeer zweven. Deze deeltjes hebben invloed op de luchtkwaliteit en onze gezondheid. Dankzij nieuwe technologieën en filters in bijvoorbeeld auto’s en fabrieken is de hoeveelheid fijnstof in de lucht in de afgelopen decennia flink omlaag gegaan. Toch is er nog veel ruimte voor verbetering, wat ook blijkt uit de recente aanscherping van de WHO-richtlijnen voor de luchtkwaliteit. 

Op donderdag 8 februari van 15.30 tot 17.00 uur organiseren we een online Q&A met Hester Volten, een vooraanstaand wetenschapper van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op het gebied van luchtkwaliteit. Hester Volten is nauw betrokken bij Samen Meten (zie samenmeten.nl). Samen Meten ondersteunt allerlei Citizen Science projecten, waaronder ook GLOBE-projecten (over fijnstof en NO2), en nlt-module Fijnstof. 

In de online sessie zal er ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de impact van fijnstof, en do’s en dont’s van de module fijnstof en het meten en interpreteren van data in de les met behulp van samenmeten.nl.   

Deze aanmelding is helaas gelsoten.