Girls’ Day 11 april 2024: dé dag voor meiden in bèta, techniek en IT!

Donderdag 11 april vindt het jaarlijkse evenement Girls’ Day weer plaats. Tijdens deze dag openen bedrijven hun deuren om meiden van 10 tot 15 jaar op een laagdrempelige en leuke manier kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Ook netwerkorganisatie Bètapartners is dit jaar weer van de partij.

Bètapartners zet een interessant en vooral leuk dagprogramma neer op de UvA en de VU. De meiden krijgen een rondleiding in het laboratorium, uitleg over onderzoek doen en mogen experimenten uitvoeren onder begeleiding van docenten. Tussen de experimenten door, is er ook een lezing en een ‘meet-and-greet’ met een aantal vrouwelijke wetenschappers. Wetenschapper Vivien van Veldhuizen (Nederlands Kanker Instituut) komt naar de VU om te vertellen over haar onderzoek naar de toepassing van kunstmatige intelligentie bij de opsporing van borstkanker. Bij de UvA komt scheikundige en medeoprichter van Sisters in Science Mimi den Uyl een lezing geven over licht.

Inmiddels hebben al meerdere groepen leerlingen en scholen zich met veel enthousiasme aangemeld. Het doel is uiteraard om meiden te inspireren, enthousiasmeren en hun horizon te verbreden, maar ook om zelfvertrouwen te laten groeien en te laten zien hoe leuk én belangrijk techniek en (bèta)wetenschap is. Het aandeel vrouwen in techniek, bèta en ICT is nu nog slechts 16%, iets waar we graag verandering in willen brengen!

16-feb-2024