Afgelast: Hannover Messe Challenge

Afgelast: Hannover Messe Challenge

Helaas vervalt deze activiteit vanwege maatregelen tegen het Covid-19 virus. Deelnemers worden via mail op de hoogte gesteld. Informatie over alternatieve activiteiten zullen wij hier plaatsen.

De Hannover Messe Challenge is een uniek tweedaags evenement om kennis te maken met de technologie van de toekomst, waaraan 750 4/5 havo- en 5/6 vwo-leerlingen uit heel Nederland kunnen deelnemen. De Hannover Messe Challenge viert dit jaar haar 1e lustrum en wordt voor de vijfde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen.

Dag 1 (20 april 2020) van de Hannover Messe Challenge is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops en nieuw dit jaar: de Tech & Science Experience beurs. Een unieke kans voor de leerlingen omdat zij op deze dag kennis kunnen maken met maar liefst 9 universiteiten en 14 hogescholen in Nederland. Na een uitdagend avondprogramma met o.a. Mindgames van Timon Krause en sportieve clinics slapen de leerlingen op de campus van de Universiteit Twente.

Op dag 2 (21 april 2020) vertrekt de groep naar de Hannover Messe in Duitsland. Dat is de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld, met 5000 bedrijven uit 70 landen. De leerlingen krijgen de gelegenheid om rond te lopen op de beurs en deel te nemen aan de Challenge Game.

Meer weten? Ga naar deze pagina.