Het Regius weet raad – bètadag voor brugklassen

Op donderdag 31 mei 2018 maken de 300 havo-/vwo-brugklassers van het Regius College op een heel bijzondere manier kennis met bedrijven en techniek: verdeeld over 15 bedrijven/instellingen zullen ze oplossingsgericht en creatief denkend aan de slag gaan met levensechte problemen.

De problemen komen bij 15 zeer uiteenlopende bedrijven uit de kop van Noord-Holland vandaan; zo vraagt de Gasunie naar een duurzame oplossing voor de vervanging van de straatverlichting in Middenmeer en buigen leerlingen zich na een rondleiding in het distributiecentrum van Deen Supermarkten over de vraag hoe ze voedselverspilling kunnen tegengaan. Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende probleemstellingen waar de brugklassers mee uitgedaagd worden.

Na een rondleiding in de ochtend bij het gekozen bedrijf en een toelichting op het levensechte (veelal technische) probleem, gaan leerlingen rond half 11 weer naar school. Daar zullen zij in groepjes van maximaal  4 personen op zoek gaan naar een oplossing. Aan het einde van de dag presenteren zij hun oplossing en is er per bedrijf een prijs voor de meest originele (en liefst ook haalbare!) oplossing. Naast de eeuwige roem voor de winnende groepen worden hun oplossingen ook met de bedrijven en instellingen gedeeld. Een typische win-win situatie!
 

17-mei-2018