Informatica zoekresultaat

Zoek en Filter

Zoekresultaten Informatica

(zoek binnen alle vakken)

Found 43 Results
Page 1 of 5

Cursus ChatGPT voor docenten met een voortrekkersrol


Wil je mee kunnen denken over het gebruik van AI, zoals ChatGPT, in het onderwijs en je collega-docenten op weg helpen in het gebruik hiervan? En ambieer je een voortrekkersrol bij de introductie van ChatGPT op je eigen school? Dan is deze vierdaagse cursus iets voor jou.

15 juli 2024


Masterclass Big Data Sciences


Masterclass voor 5 en 6 vwo leerlingen die zich willen verdiepen in Big Data voor de vakken wiskunde en informatica

15 februari 2024


Masterclass Quantum


In deze masterclass vertellen wetenschappers wat quantumfysica inhoudt en hoe kennis hierover in de maatschappij kan worden toegepast.

26 juni 2023


Bètapartnersconferentie 2024


De Bètapartnersconferentie vindt dit schooljaar plaats op donderdag 21 maart 2024 met het thema: ‘De wondere wereld van het aller-allerkleinste’.

10 juni 2023


Bètapartnersconferentie 2023


De Bètapartnersconferentie vindt plaats op donderdag 16 maart 2023. Thema: “Energie van ATP tot Zonnecel”.

17 november 2022


VB Computational Thinking in de bètavakken


Computational Thinking (CT) is een onderdeel van Digitale Geletterdheid waarbij het gaat over o.a. algoritmisch denken/programmeren, modelleren en omgaan met gegevens. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op hoe je in jouw eigen vak deze vaardigheden kunt ontwikkelen.

26 september 2022


Examenvak Informatica havo-vwo handhaven ondanks lerarentekort


Steeds meer leerlingen willen het vak Informatica kiezen en digitale vaardigheden en kennis van ICT worden voor vervolgopleidingen en beroepen steeds belangrijker. In 2019 is voor de bovenbouw havo-vwo gestart met een nieuw examenprogramma Informatica. Het vak bestaat nu uit een aantal verplichte kerndomeinen en…

9 juni 2022


Bètapartnersconferentie 2022


In onze vakken vervult het veelzijdige element water een veelheid aan rollen: de wonderlijke fysische eigenschappen laat het drijven als vaste stof, een te veel aan water geeft overstromingen, watervervuiling bedreigt leven. Zeker in de bètavakken moet je er dus mee om kunnen gaan! In leerzame lezingen, wonderlijke workshops en rijke rondleidingen bieden we je een inspirerende middag.

4 november 2021


Leskist: Krachtige Constructies


Ontwerpen, maken en meten. Met deze leskist gaan leerlingen in groepjes constructies ontwerpen en uitvoeren en kunnen ze vervolgens metingen verrichten. Het ontwerpen van constructies voor bruggen ligt voor de hand, maar ook een armgewricht of de ruggenwervel kan nagebootst worden om de werking ervan inzichtelijker te maken.

19 augustus 2021


Coderen: de vaardigheid van de toekomst


Big data en informatietechnologie zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Daarom is het van belang dat leerlingen, studenten en docenten over gedegen digitale competenties beschikken. Stichting Cosmicus vindt dat coderen een vaardigheid is die middelbare scholieren standaard aangeboden zouden moeten krijgen….

11 mei 2021


Page 1 of 5