Inschrijving Hannover Messe Challenge 2020 geopend

De registratie voor de Hannover Messe Challenge 2020 is geopend! We hopen natuurlijk ook dit jaar dat er weer een groot aantal enthousiaste leerlingen gaat deelnemen aan deze unieke Challenge. Daarnaast zijn we tevens op zoek naar ongeveer 50 docenten om de leerlingen te begeleiden. Ook voor de docent-begeleiders hebben we op dag 1 een interessant programma met keuze uit workshops, een rondleiding en sport. Wil je meer weten over deze bijzondere activiteit of je alvast aanmelden? Lees dan snel verder!

Wat is de Hannover Messe Challenge?
De Hannover Messe Challenge is een uniek tweedaags evenement om kennis te maken met de technologie van de toekomst, waaraan 750 4/5 havo- en 5/6 vwo-leerlingen uit heel Nederland kunnen deelnemen. De Hannover Messe Challenge viert dit jaar haar 1e lustrum en wordt voor de vijfde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen.

Dag 1 (20 april 2020) van de Hannover Messe Challenge is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops en nieuw dit jaar: de Tech & Science Experience beurs. Een unieke kans voor de leerlingen omdat zij op deze dag kennis kunnen maken met maar liefst 9 universiteiten en 14 hogescholen in Nederland. Na een uitdagend avondprogramma met o.a. Mindgames van Timon Krause en sportieve clinics slapen de leerlingen op de campus van de Universiteit Twente.

Op dag 2 (21 april 2020) vertrekt de groep naar de Hannover Messe in Duitsland. Dat is de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld, met 5000 bedrijven uit 70 landen. De leerlingen krijgen de gelegenheid om rond te lopen op de beurs en deel te nemen aan de Challenge Game.

Inschrijving leerlingen
In de eerste aanmeldfase (tot 1 maart 2020) is er plek voor 100 leerlingen per netwerk (alleen leerlingen van Bètapartners lidscholen kunnen zich dus aanmelden tot 1 maart). Vanaf 1 maart gaan de resterende plekken open voor leerlingen van alle scholen (dus ook niet-scholen). De registratiesite sluit op 1 april 2020.
Als een leerling wil deelnemen aan de Hannover Messe Challenge is het volgende belangrijk:

  • voor deelname dient vooraf toestemming aan ouders en school te worden gevraagd;
  • de aanmelding van fase 1 verloopt via www.utwente.nl/hannover-messe-challenge;
  • de leerling vult alle gevraagde persoonsgegevens in en registreert zich tevens voor een workshop of lezing (ronde 1 òf 2) en voor het avondprogramma (sport of cultuur);
  • direct bij registratie dient de eigen bijdrage van 35 euro voldaan te worden via de internetkassa;
  • het veld ‘kortingscode’ kan genegeerd worden;
  • na registratie en betaling ontvangt de leerling een bevestigingsmail van deelname;
  • per activiteit (workshops, lezingen, sportactiviteiten) is een maximum aantal plaatsen beschikbaar; vol = vol en in dat geval zal voor een andere activiteit gekozen moeten worden.

Alle informatie over de Hannover Messe Challenge is te vinden op de website. Hier is belangrijke informatie te vinden over de programma-onderdelen (met korte beschrijvingen van workshops, lezingen en ook het avondprogramma) om een keuze te maken. Daarnaast is er een pagina met algemene praktische informatie.

Inschrijving docenten
Om alles in goede banen te leiden, hebben we docenten nodig om de leerlingen te begeleiden. Voor docentbegeleiders hebben we op dag 1, parallel aan het leerlingprogramma, een apart programma samengesteld met interessante workshops, een rondleiding en sportactiviteiten.
Als docentbegeleider zijn er geen kosten verbonden aan deelname van de Hannover Messe Challenge, maar wordt er wel het één en ander verwacht als het gaat om taken en verantwoordelijkheden. Alle informatie voor docenten staat op de speciale docentenpagina.

Als een docent mee wil naar de Hannover Messe Challenge als begeleider is het volgende belangrijk:

  • In totaal kunnen er 50 docentbegeleiders mee naar de Hannover Messe Challenge.
  • Bij 7 of meer leerlingen van 1 school is het verplicht dat er tenminste één docent van deze school meegaat.
  • Scholen waar minder dan 7 leerlingen deelnemen, kunnen ervoor kiezen een docentbegeleider mee te sturen. Indien er geen docent beschikbaar is, worden de leerlingen van deze school ingedeeld bij een docent van een andere school.

Docentbegeleiders kunnen zich registreren via de volgende link.

Wij kijken samen met jullie uit naar een mooie nieuwe editie van de Hannover Messe Challenge!

Universiteit Twente en Bètapartners

03-feb-2020