Jeroen Maréchal

Jeroen Maréchal

Directeur Bètapartners 

Al ruim 24 jaar werk ik met heel veel plezier en liefde in en voor het onderwijs. Mijn liefde voor het onderwijs begon op het St. Michael College in Zaandam als docent biologie. Na 9 mooie jaren voor de klas, maakte ik een korte uitstap als lerarenopleider op de Hogeschool Utrecht. Daarna ging ik aan de slag bij de Vrije Universiteit Amsterdam als vakdidacticus biologie en projectleider van het steunpunt nlt. Als vakdidacticus heb ik een aantal jaren diverse studenten opgeleid en veel van deze studenten staan nog voor de klas. Als coördinator van het steunpunt nlt heb ik ervaring opgedaan met het organiseren van nascholingen, het onderhoud van nlt-modules en was ik verantwoordelijk voor de landelijke nascholing voor toa’s nlt. Niet lang daarna werd ik projectleider bij Bètapartners. Samen met Agnes Kemperman organiseerde ik diverse docent– en leerlingactiviteiten, de jaarlijkse Bètapartnersconferentie, deed ik de voorbereiding en uitvoering van de projectgroepvergadering en het bètacoördinatorenoverleg.

Daarna ben ik afdelingsleider geweest van de bovenbouw havo op het Bonhoeffercollege in Castricum, mijn eigen middelbare school. Superleuk om als oud-leerling medeleiding te mogen geven aan deze fijne school. In deze periode haalde ik ook mijn master of Educational Management. Vervolgens werkte ik als conrector onderwijs op het Lyceum Sancta Maria in Haarlem.

En in mei 2022 ben ik teruggekeerd bij Bètapartners, in de functie als directeur. Ik mag leidinggeven aan een super team en een top organisatie. Ik zit volop ideeën om verder te werken aan goed, actueel en inspirerend bètaonderwijs voor leerlingen en docenten in Noord-Holland en Flevoland. Naast directeur van Bètapartners ben ik ook bestuurder van de vereniging nlt en zit ik in de Raad van Toezicht van Blosse (stichting bestaande uit primair onderwijs en kinderopvang).