Vakbijeenkomsten /

Klasbezoek Imaginary

Imaginary is een reizende tentoonstelling over zichtbare en onzichtbare wiskunde, met unieke 3D-objecten, bijzondere puzzels, interactieve apps en visualisaties.

De tentoonstelling omvat talrijke mooie posters waarop je bijzondere wiskundige vormen ziet, een reeks 3D-objecten, puzzelopstellingen en meerdere interactieve apps waar je mee aan de slag kunt gaan via grote touchscreens. Ook Groningse wetenschappers leveren een bijdrage.

Speel met symmetriepatronen, oppervlakken, lichtstralen, origami en muziek. Of maak kennis maken met de basisbegrippen van een AI-systeem. Tijdens het expobezoek krijg je een beter inzicht in het belang en de toepassingen van wiskunde voor onderzoek, simulatie, studie en dagelijks gebruik in de maatschappij.

Met de klas kun je deze tentoonstelling bezoeken. Dit bezoek is inclusief een rondleiding door wiskundestudenten van de UvA/VU en opdrachten voor de leerlingen. De rondleidingen zijn van 8 mei tot en met 26 mei van 10-12u of van 13-15u. Per tijdslot een klas van maximaal 32 leerlingen. 

 

Hieronder kunt u zich aanmelden voor de gewenste tijdslot: