LabXchange – Virtual Lab Platform

Heb je als docent geen practicumzaal ter beschikking, maar wil je je leerlingen wel labvaardigheden bijbrengen? Creëer een gratis virtual practicum bij LabXchange!

LabXchange is een gratis open Virtual Lab Platform opgezet in samenwerking met de Amgen Foundation door Harvard University. Het is voor biologiedocenten, leerlingen en studenten. Met dit platform kunnen docenten klassen creëren die o.a. uit virtuele practica, filmpjes en opdrachten over een bepaald thema bestaan die leerlingen/studenten kunnen doorlopen. Ook kunnen leerlingen en studenten zelf virtuele practica uitvoeren b.v. voor hun profielwerkstuk en studie. De voertaal van LabXchange is voornamelijk in het Engels, maar het Amgen Biotech Experience (ABE) practicum met het thema genetische modificatie is in het Nederlands.

Maak een gratis account aan en volg deze stappen hoe LabXchange als docent te gebruiken is.

Bètapartners en de Reizende DNA-labs & ABE Nederland

Bètapartners heeft sinds juli 2020 een 3-jarige subsidie ontvangen voor de voortzetting van de Reizende DNA-labs en ABE Nederland. Eén van de DNA-labs is ingebed bij het netwerk van Bètapartners, zo ook de ABE leskist Proef je PTC?

30-mrt-2021