Leerlingen beleven techniek tijdens Career Day 2023

Op 8 en 9 maart 2023 organiseerden Jet-Net en Bètapartners de Career Day Noordwest. Bijna 400 havo4- en vwo5-leerlingen kwamen naar Hogeschool InHolland om de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven te ontdekken.

De leerlingen die naar de Career Day komen zijn bezig met hun studiekeuze en denken na over toekomstige beroepsmogelijkheden. De Career Day is de perfecte plek om ze te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken en wat ze er zelf mee kunnen doen zodat zij een weloverwogen studiekeuze kunnen maken.

Bedrijven en onderwijsinstellingen
De workshops vonden dit jaar plaats bij InHolland Techniek aan de Bergerweg in Alkmaar. De leerlingen gingen in groepjes langs bij verschillende workshops. Er waren in totaal 17 workshops van verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen: Alliander, IBM, Tata Steel, UvA, VU/UT, InHolland, Dutch Nao Team, Waternet, Rijkswaterstaat, Microsoft, Rijksdienst voor de Inspectie (RDI), Abbott, SMC en de Energy & Health Campus.

Voortgezet onderwijs
De scholen die meedoen zijn Bètapartners lidscholen. Deze scholen doen extra activiteiten rondom de bètavakken, zoals bedrijfsbezoeken en deelnemen aan de Career Day. Dit jaar deden er leerlingen mee van het Oscar Romero (Hoorn), Zaanlands Lyceum (Zaandam), Da Vinci College (Purmerend), Martinuscollege (Grootebroek), Comenius College (Hilversum), Lyceum aan Zee (Den Helder), Pieter Nieuwland en Hervormd Lyceum (Amsterdam), Vellesan college (IJmuiden), Bonhoeffercollege (Castricum), Bertrand Russell college (Krommenie), Kaj Munk College (Hoofddorp) en het Don Bosco College uit Volendam (deze laatste is geen lidschool).

Career Day 2024
Volgend schooljaar staat er weer een Career Day gepland op donderdag 7 maart 2024.

13-mrt-2023