Leskisten

Bijzondere lesmaterialen voor gebruik in de klas

Leskist: Photonics Explorer

Deze Leskist bevat onder andere lasers, spiegels, kleurenfilters, LED modules en diffractiepatronen. Hiermee kunnen de interessante eigenschappen van licht worden uitgelegd en gedemonstreerd. Ook interessante toepassingen van licht, bijvoorbeeld in de telecommunicatie, komen aan bod. Zo kunnen leerlingen met deze Leskist hun eigen glasvezelcommunicatiesysteem bouwen en ervaren hoe het internet werkt. Hoe ontstaan de kleuren van een regenboog? Hoe werkt het oog? En hoe bewegen lichtgolven zich? Allemaal vragen die op een actieve, praktische manier beantwoord kunnen worden door middel van deze Leskist. De Photonics Explorer is ontwikkeld door een internationaal team van docenten en experts uit 11 EU landen als onderdeel van een FP7 EU project. De Leskist bevat acht verschillende modules waarvan module 1 t/m 4 geschikt is voor de onderbouw, module 5 t/m 7 voor de bovenbouw en module 8 voor zowel de onder- als bovenbouw. Elke module bestaat uit een algemene beschrijving, een docentenhandleiding en verschillende opdrachten voor de leerlingen. Alle documenten zijn helder beschreven en prettig vormgegeven.

Zou je de Leskist vaker willen gebruiken? De Leskist is ook te koop voor €150,- (ex. BTW). De distributie wordt geregeld door Eyest. Neem contact op met Tine de Pauw (tdepauw@b-phot.org).

De afmetingen van de Leskist: 40x30x15cm

Bijlagen:

Reserveren

Lees onderstaande instructies goed door vóór het maken van een reservering

Leskist reserveren

 • Klik op een maandag om een begindatum te selecteren en vervolgens op een vrijdag om een einddatum te selecteren voor je reserveringsperiode. (Alle reserveringen beginnen dus op maandag en eindigen op vrijdag)
 • De minimale reserveringsperiode is één werkweek, de maximale periode is drie werkweken.
 • Het is niet mogelijk de Leskist in het weekend op te halen of terug te brengen!
 • Vul na het selecteren van de periode je gegevens in op het formulier
 • Lees de voorwaarden en vink aan dat je akkoord bent
 • Klik op ‘Verzenden’.
 • Je ontvangt een geautomatiseerde bevestigingsmail van de reservering.

Leskist ophalen en terugbrengen

 • Neem, nadat je de geautomatiseerde bevestiging hebt ontvangen, minimaal 5 werkdagen van tevoren contact op om een afspraak te maken voor het ophalen en retourneren van de Leskist.
 • Afspraken kunnen alleen in overleg gepland worden, en zijn pas na persoonlijke bevestiging definitief
 • Afspraken vallen altijd op een werkdag tussen 9 en 16 uur
 • De afhaal- en retourneer locatie is Science Park 904 in Amsterdam
Kalender word geladen......
- Beschikbaar
24
- Gereserveerd

Voornaam*:

Achternaam*:

Email*:

School*:

Telefoon*:

Straat en huisnummer*:

Postcode*:

Plaats*:

 Ik ga akkoord met de volgende voorwaarden: Namens de school verklaar ik dat de school vanaf het moment van ophalen verantwoordelijk is voor de kist en de inhoud hiervan totdat de Leskist is teruggebracht. Na inlevering van de Leskist wordt deze gecontroleerd. Eventueel ontstane schade aan de kist en/of de inhoud en/of vermissing van onderdelen uit de Leskist zullen worden verhaald op de school. Bètapartners is niet verantwoordelijk voor letsel en/of schade voortkomend uit het gebruik van de materialen behorend bij de Leskist. Gebruik van de materialen geschiedt op eigen verantwoordelijkheid van de school.