Liliane Bouma

Liliane Bouma

Netwerkcoördinator en Coördinator Bètasteunpunt

Ik heb als streven om met beperkte middelen het beste onderwijs te geven. Onderwijsvernieuwing is dus nodig, want in nieuwe tijden zijn er nieuwe behoeften en mogelijkheden, en docenten hebben inmiddels andere vaardigheden en wensen. In mijn rol als netwerkcoördinator en coördinator van het bètasteunpunt is er veel ruimte om aan onderwijsvernieuwing mee te werken. Ik vind het daarbij belangrijk om de kwaliteiten van docenten beter in te zetten voor de samenleving als geheel door onderlinge uitwisseling en betrokkenheid van docenten bij projecten te stimuleren. Bètapartners kan daarbij een belangrijke rol vervullen.

Als ex-docent Natuurkunde & O&O en sectieleider (Goois Lyceum Bussum) heb ik zelf ervaring met lesgeven en alles wat daarbij komt kijken. Ook heb ik aan diverse vernieuwingsprojecten meegewerkt, onder ander in het team Mens & Natuur van Curriculum.nu. 

Ik ben als zij-instromer het onderwijs binnengekomen en neem de ervaringen uit het bedrijfsleven mee naar het onderwijs. Ik heb gewerkt als projectleider, adviseur en manager bij onder andere NS, Ziggo, KLM en KPN, deels in ICT-rollen. Ook heb ik een tijd een eigen bedrijf gehad op het gebied van productontwikkeling en inspecties aan installaties zoals olieraffinaderijen, bruggen en kerncentrales, met inhoudelijk dus veel techniek en natuurkunde. Na verkoop van dat bedrijf hebben we met ons gezin een aantal jaar in Singapore gewoond, waar onze kinderen op internationale scholen hebben gezeten.  Ik ben verder betrokken bij strategie-vorming bij het internationale bedrijf van mijn man in zakelijke advisering / robotica / software-ontwikkeling. MIjn dochter heeft na een paar pogingen voor Delftste studies inmiddels een master Data Science bij Economie af. Mijn zoon is gestart met Technische Natuurkunde na een MBO voor Heavy Metal drummer. Bij ons thuis zijn we dus nogal bèta & economie georiënteerd, en ik merk dat ik het erg belangrijk vind om dat van PO tot HO te stimuleren!