Science labsWorkshops

Met de hele klas onderzoek doen in een echt lab

Science Lab: Literatuur Zoeken

Ben je met jouw klas begonnen aan de profielwerkstukken, en kunnen jouw leerlingen goede achtergrondinformatie gebruiken om te helpen met de opzet? Het Science Lab Literatuur Zoeken is zeer geschikt om in te zetten aan het begin van het PWS traject, wanneer leerlingen aan de hand van hun gekozen onderwerp aan de slag gaan met de opzet van hun PWS en hierbij op zoek zijn naar verdieping.

Tijdens dit Science Lab leren leerlingen de basisvaardigheden die nodig zijn om bronnen, waaronder wetenschappelijke artikelen, te gebruiken in bijvoorbeeld een profielwerkstuk. Er wordt in het college onder andere ingegaan op het belang van literatuur, waar je literatuur kunt vinden en hoe je het beste gebruik kunt maken van de zoekmachines, hoe je jouw gevonden artikelen beoordeelt op relevantie en hoe je ze verwerkt in bijvoorbeeld een profielwerkstuk. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag om goede literatuur te zoeken in de databank van de VU. Studenten zijn hierbij aanwezig om de leerlingen te begeleiden. Het is eventueel mogelijk om dit Science Lab aan te passen naar bepaalde wensen. Wil je bijvoorbeeld ook een stukje uitleg over het formuleren van een geschikte onderzoeksvraag? Vraag het ons gerust en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Dit Science Lab duurt een halve dag (3 uur). Het Lab is vakoverstijgend en voor alle bèta-onderwerpen dus van toepassing. Het vindt plaats op de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Data: het hele jaar op aanvraag.