ProfielwerkstukbegeleidingWorkshops

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Literatuurworkshop

In de krant lees je soms over grootse ontdekkingen in de wetenschappelijke wereld. Er is een ziekte genezen of een super robot uitgevonden. Maar deze ontdekkingen blijken in de realiteit nog wel eens tegen te vallen. Journalisten willen graag een mooi verhaal publiceren, en zijn dan ook goed in het opblazen van informatie. Maar als de krant niet betrouwbaar is, waar haal je dan de juiste informatie vandaan? Daarvoor zijn wetenschappelijke artikelen.
Wereldwijd moeten deze artikelen aan allerlei regels voldoen om een zo duidelijk en correct mogelijk beeld van de werkelijkheid te geven, maar ook om alle onzekerheden te presenteren. Maar zelfs in wetenschappelijke artikelen zit verschil qua betrouwbaarheid, het is daarom belangrijk om deze goed te kunnen beoordelen.
Het is voor een (profiel)werkstuk dan ook belangrijk dat je betrouwbare bronnen gebruikt! Het vinden van deze bronnen blijkt soms een hele opgave. Je loopt tegen betaalmuren op en de informatie die je vindt is vaak óf te oppervlakkig, óf te technisch.

Tijdens de literatuurworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om bronnen (waaronder wetenschappelijke artikelen) te vinden, te beoordelen, te lezen en ze te gebruiken in bijvoorbeeld een verslag. Daarnaast krijg je tijdens deze dag de mogelijkheid om gebruik te maken van de Databank waar de VU  over beschikt om deze vervolgens te kunnen gebruiken voor jouw profielwerkstuk, verslag of masterclass! De workshop is geschikt voor leerlingen van alle profielen, van 4-6 VWO.

Deze workshop vindt plaats op de Vrije Universiteit en wordt georganiseerd door Bètapartners en het Pre-University College. Deelname voor leerlingen is gratis. Bij meer dan 20 leerlingen van dezelfde school, wordt verwacht dat er een docent mee komt voor begeleiding.

De eerst volgende cursus staat gepland op woensdag 15 juni 2022 van 13:00-16:00u.

Deelname is gratis!

Locatie: TenT op de VU Campus
Aanmelden kan tot uiterlijk 27 mei.

  • Persoonlijke gegevens

  • Dit nummer wordt alleen gebruikt in uitzonderlijke gevallen.
    Klik twee profielen aan als je een dubbel profiel hebt
  • Waar wil je de literatuurworkshop voor gebruiken? Heb je al een onderwerp voor je PWS, of ben je op zoek naar literatuur over specifieke onderwerpen? Geef dit dan hier aan.
  • Wij maken bij Bètapartners bij onze activiteiten foto's. Deze hebben we nodig voor onze eigen* communicatie zoals flyers, jaarverslag en aankondigingen en terugblikken op social media. We geven de foto's nooit door aan andere organisaties. Soms staan deelnemers herkenbaar op foto’s. Geef je toestemming voor het maken en eventueel gebruiken van een foto waar jij op staat? * met onze eigen organisatie bedoelen we ook de organisaties waarmee we samen activiteiten organiseren, of de organisatie waar we later in opgaan.
  • Privacyverklaring

    In deze Privacyverklaring staat beschreven hoe Bètapartners jouw persoonsgegevens verwerkt. Deze Privacyverklaring heeft betrekking op persoonsgegevens die jij aan ons verstrekt of die wij via onze website(s) verkrijgen. Zie https://www.betapartners.nl/privacy/ voor de voorwaarden.