Marjolein Wal

Marjolein Wal

Vaksteunpuntcoördinator scheikunde

Marjolein Wal is sinds februari 2019 onze vaksteunpuntcoördinator scheikunde en stelt zich hieronder aan jullie voor: 

Toen ik scheikunde ging studeren, ging ik er van uit dat ik onderzoeker zou worden. Maar het liep anders. Door een bijbaan als leraar tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat dit is wat ik wil doen. Sindsdien sta ik met veel plezier voor de klas.

Ik wilde dan wel onderzoeker worden, maar het ‘onderwijzen’ zat er bij mij eigenlijk altijd al in. Op de middelbare school was ik tutor voor jongerejaars en gaf ik lessen bij verschillende muziekverenigingen.
Toen ik studeerde werd ik gebeld door de rector van mijn oude middelbare school. “Of ik iemand voor een paar uren per week kon vervangen”. Zo kwam ik, zonder ervaring en lerarenopleiding, voor de klas te staan. Ik moest zelf uitvinden hoe ik ging lesgeven. Dat was spannend, maar ik ontdekte ook dat ik lesgeven fantastisch vond. Ik maakte nog wel mijn onderzoeksmaster af, maar ik koos voor een loopbaan in het onderwijs.
Na te hebben lesgegeven op het Ichthus Lyceum in Driehuis en het ECL in Haarlem, ben ik teruggegaan op mijn eigen middelbare school, het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Nu ben ik docent op de OSG de Hogeberg op Texel. Ik ben docent scheikunde, natuurkunde en bètacoördinator. Naast mijn lessen hou ik me bezig met onderwijsontwikkeling, met name voor de bètavakken. De laatste tijd staan die ontwikkelingen in het teken van bruggen bouwen tussen vakgebieden.

In mijn vrije tijd speel ik saxofoon in een big band en trek ik graag samen met mijn vriend en zoontje eropuit met ons camperbusje door Europa.

Heb je vragen over scheikunde-nascholingen, of heb je zelf een goed idee? Neem contact op met Marjolein via e.m.wal@vu.nl.