Masterclasses in onderzoek

Masterclass Big Data Sciences

Big data is big business! Bedrijven en overheden worstelen steeds meer met enorme hoeveelheden data. Of het nu gaat om klantgegevens, de database van een gemeente of bijvoorbeeld de logistiek van de NS, dataverzamelingen worden complexer en nemen in grootte toe. In het bedrijfsleven is enorme vraag naar professionals die deze data kunnen analyseren. De Harvard Business review noemt een baan als data-analist zelfs de meest sexy baan van de 21e eeuw!

Tijdens deze Masterclass passeren onderwerpen de revue, die allemaal recentelijk onderzocht zijn op de Vrije Universiteit. Business Analytics is een modern vakgebied, waarbij wiskunde en informatica worden gecombineerd om intelligente oplossingen te bedenken voor bedrijfsproblemen en informatieverwerking.

Opzet van de Masterclass
Bij deze Masterclass ga je zelf aan de slag met deze spannende problematiek. In de luchtvaartbranche wordt veel gebruik gemaakt van data. Hoe prijs je bijvoorbeeld tickets op een markt die zo dynamisch is als die van de luchtvaart? Hoe maximaliseer je de winst? Ook wordt er gekeken naar Twitter data. Hoe kan dit systematisch geregistreerd en gebruikt worden? Deze en meer problemen zullen besproken worden in colleges van verschillende docenten en je gaat zelf aan de slag tijdens een practicum. Uiteindelijk maken je in een groepje een poster van jullie bevindingen, en presenteer je dit op een wetenschappelijke postermarkt.

Deze Masterclass sluit aan bij de opleiding Business Analytics en bestaat uit een bijeenkomst en omvat 25 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze Masterclass, is het van belang dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent en een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

 

Data en tijden

 • 21 november 2022 (13:00-17:00u)
 • 29 november 2022 (13:00-16:00u)
 • 14 december 2022 (10:00-12:00u) – Eindpresentaties op Wetenschappelijke postermarkt

Let op! Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 18 november.

 • Gegevens leerling

 • Voor noodgevallen
 • Factuurgegevens

  LET OP: De school wordt gefactureerd voor deelname. – Deelname bedraagt €50 per leerling als jouw school lid is van Bètapartners, voor overige leerlingen €75: Bij annulering binnen een week, wordt de activiteit wel gefactureerd – Zorg dat je vooraf goedkeuring hebt m.b.t. de betaling van de factuur. – Geef hieronder de naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor de betaling van de factuur (bijv financiële medewerker school)
 • Privacyverklaring

  In deze Privacyverklaring staat beschreven hoe Bètapartners jouw persoonsgegevens verwerkt. Deze Privacyverklaring heeft betrekking op persoonsgegevens die jij aan ons verstrekt of die wij via onze website(s) verkrijgen. Zie https://www.betapartners.nl/privacy/ voor de voorwaarden.