Masterclasses in onderzoek

Masterclass Big Data Sciences

Big data is big business! Bedrijven en overheden over de hele wereld worden overspoeld met enorme hoeveelheden gegevens. Of het nu gaat om klantinformatie, gemeentedatabases of het logistieke netwerk van een grote organisatie zoals de NS, het verzamelen en beheren van data wordt steeds complexer en omvangrijker. Dit creëert een groeiende behoefte aan professionals die deze gegevens kunnen analyseren en omzetten in waardevolle inzichten. De Harvard Business review noemt een baan als data-analist zelfs de meest sexy baan van de 21e eeuw!

Tijdens onze Masterclass passeren verschillende onderwerpen de revue, die recentelijk zijn onderzocht aan de Vrije Universiteit binnen de opleiding Business Analytics. Hierbij worden wiskunde en informatica gecombineerd om intelligente oplossingen te ontwikkelen voor bedrijfsproblemen en informatieverwerking.

Wat ga je doen?
Heb jij deze zomer te veel betaald voor jouw vliegticket? Ben je nieuwsgierig naar de geheimen achter het prijzenbeleid van de luchtvaartindustrie? Of wil je leren hoe hotels hun winst maximaliseren? We duiken in deze masterclass onder andere in de luchtvaartbranche. Hoe prijs je bijvoorbeeld tickets op een markt die zo dynamisch is als die van de luchtvaart? Via een interactief revenue-game, ga je zelf proberen de winst te maximaliseren.

In het tweede deel van de masterclass gaan we voorspellingen maken over de overlevenden van een ramp zoals de Titanic. We verkennen hoe machine learning ons kan helpen in het voorspellen van data. En natuurlijk kunnen we niet voorbijgaan aan een van de meest recente en opwindende ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie: het open-AI model ChatGPT, waar je vast al van hebt gehoord of zelfs al hebt toegepast. We onderzoeken hoe dit model werkt en hoe we het kunnen toepassen in de praktijk. Uiteindelijk maak je in een groepje een poster van jullie bevindingen, en presenteer je dit op een wetenschappelijke postermarkt, waarbij meerdere masterclasses tegelijk aanwezig zijn.

Deze Masterclass sluit aan bij de opleiding Business Analytics en omvat 20 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze Masterclass, is het van belang dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent en een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • Startbijeenkomst: dinsdag 28 mei (10:00 – 13:30 uur)
  • Bijeenkomst 2: dinsdag 4 juni (10:00 – 14:00 uur)
  • Bijeenkomst 3: Eindpresentaties postermarkt vrijdag 14 juni (13:00 – 15:00 uur)

 

Niet aanwezig zijn zonder geldige reden wordt als no-show gezien, en daar wordt een no-show fee van €50 gerekend.

Meld je nu aan!

 

LET OP: Er waren technische problemen met het aanmeldformulier. Na je aanmelding hoor je meteen een bevestiging te ontvangen. Indien dit niet gebeurd is, verzoeken we je om het aanmeldformulier weer in te vullen. De problemen zijn inmiddels opgelost. Mocht je nog problemen ondervinden, mail dan bureau@betapartners.nl. Excuses voor het ongemak.