Masterclass in onderzoek

Masterclass Bio-Informatica

De computer kent inmiddels vele toepassingen. Je gebruikt het voor alledaagse zaken, zoals websurfen, mailen en misschien zelfs om er bij tijd en wijlen een spelletje op te spelen. Veel mensen realiseren zich echter niet dat computers een grotere rol krijgen in het maken van medicijnen, het classificeren van ziekten en het bepalen van verwantschap tussen organismen. Kortom, de computer is een belangrijke tool geworden in de Biologie.

De opzet van de masterclass

Binnen het vakgebied bio-informatica gebruiken we computers om biologische vraagstukken op te lossen. Tijdens deze masterclass leer je wat bio-informatica is, maar ga je ook zelf aan de slag met de state-of-the-art tools uit het veld en gaan we biologische data analyseren. Daarnaast gaan we het ook hebben over de invloed van deze studie op ons dagelijkse leven.

De masterclass sluit aan bij de opleiding Bio-informatica en omvat 25 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • 29 maart 2019 (13:00-16:00)
  • 5 april 2019 (10:00-16:00)
  • 17 mei 2019 (12:30-16:00u)

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 4 maart.

 

Let op: deze masterclass gaat helaas niet door. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen van der Meer (m.c.a.vandermeer@vu.nl).

Oeps! We konden je formulier niet vinden.