Masterclass in onderzoek

Masterclass Cognitie: Ben jij je brein?

Voor leerlingen in de bovenbouw van het VWO start er in april een unieke masterclass met als onderwerp ‘cognitie.’ Cognitie heeft raakvlakken met veel disciplines, waaronder wiskunde en kunstmatige intelligentie, maar ook filosofie, communicatie, taal en muziek.

De masterclass wordt georganiseerd door het interdisciplinaire Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de UvA.

Wat is het?

De term cognitie slaat op een scala geestelijke vermogens of functies zoals leren, taalgebruik, waarnemen, ruimtelijke oriëntatie, geheugen, bewegingscoördinatie, musicaliteit en redeneren. Deze functies moeten niet opgevat worden als netjes afgerasterde modules die in zekere zin onafhankelijk van elkaar opereren. Taalgebruik en redeneren zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de geheugencapaciteit. Om deze functies te bestuderen worden technieken gebruikt uit o.a. de taalkunde, de filosofie, de logica, en de psychologie.

Voor wie?

Heb jij je wel eens afgevraagd of jij je brein bent? Of de menselijke geest gelijk is aan een computer? Ben jij geïnteresseerd in taal, communicatie en wiskunde, maar misschien ook in filosofie, muziek en kunstmatige intelligentie? Vind je vakken in alfa-, beta- en gamma-richting interessant? Deze Masterclass biedt een interdiscplinaire benadering van cognitie en zou iets voor jou kunnen zijn!

Programma

Het programma van de Masterclass Cognitie is verdeeld over vier dagen. De dagen beginnen om 10 uur en duren tot drie of vier uur.

Kijk op de ILLC website voor een gedetailleerd overzicht van het programma per dag. Hier vind je ook meer informatie over de docenten en leesmateriaal.

Deelname

Er kunnen maximaal 40 leerlingen deelnemen aan de MasterClass. Leerlingen worden geselecteerd op grond van hun cijferlijst en motivatiebrief. Aanmelden kon tot en met 27 maart.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.