Masterclasses in onderzoek

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Masterclass Duurzame Innovaties (reeds begonnen, aanmelden niet meer mogelijk)

Hoe sla je de brug tussen nieuwe technologische vindingen uit de wetenschap en commerciële toepassingen in het bedrijfsleven?  Kennis is er voldoende, maar de duurzame en innovatieve producten volgen soms langzaam. Mensen die innovaties versnellen zijn bijvoorbeeld ondernemers en business developers. In deze Masterclass krijg je een eerste kennismaking over hoe jij ontwikkeling van technologische innovaties kan versnellen.

De masterclass

De drie bijeenkomsten zijn opgebouwd vanuit het idee van Science-based entrepreneurship. We beginnen met de natuurwetenschappelijk basis: je gaat op het lab zelf een experiment uitvoeren met behulp van een zonnecel. In de tweede bijeenkomst ga je aan de slag met commerciële toepassingen bedenken. Je gaat brainstormen over nieuwe en innovatieve product toepassingen en je gaat de feasibility onderzoeken. Naast de praktijk kant krijg je bij de eerste en twee bijeenkomst een kort college en een rondleiding over de campus. Tot slot: Communiceren en mensen enthousiasmeren is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Daarom sluiten we de bijeenkomsten af met het ontwerpen van een poster waarmee je de resultaten van je onderzoeken presenteert op een wetenschappelijke postermarkt.

Opmerkingen

Deze masterclass sluit aan bij de opleiding Science, Business and Innovation en omvat 18 studielasturen, maar is geschikt voor iedereen met interesse in deze thematiek!

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • donderdag 20 april (14:00-17:00): Innovatie in Life & Health, Business Development, rondleiding en zonnepanelen practicum
  • dinsdag 23 mei (14:00-17:00): Science to Business and Innovation en Pitching
  • woensdag 7 juni (10:00-12:00): Wetenschappelijke postermarkt. Ouders en/of docenten zijn hier ook van harte welkom!

Meld je nu aan!