Masterclasses in onderzoek

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Masterclass Duurzame Innovaties

Hoe sla je de brug tussen nieuwe technologische vindingen uit de wetenschap en commerciële toepassingen in het bedrijfsleven?  Kennis is er voldoende, maar de duurzame en innovatieve producten volgen soms langzaam. Mensen die innovaties versnellen zijn bijvoorbeeld ondernemers en business developers. In deze Masterclass krijg je een eerste kennismaking over hoe jij ontwikkeling van technologische innovaties kan versnellen.

De masterclass

De vier bijeenkomsten zijn opgebouwd vanuit het idee van Science-based entrepreneurship. We beginnen met de natuurwetenschappelijk basis: je gaat op het lab zelf een experiment uitvoeren met behulp van een zonnecel. In de tweede bijeenkomst ga je aan de slag met commerciële toepassingen bedenken. Je gaat brainstormen over nieuwe en innovatieve product toepassingen en je gaat de feasibility onderzoeken. Naast de praktijk kant krijg je bij de eerste en twee bijeenkomst een kort college en een rondleiding over de campus. Theorie is heel belangrijk om de praktijk te ondersteunen, dus in de derde bijeenkomst krijg je college van een hoogleraar over maatschappelijk verantwoord ondernemen om je verdieping te bieden in theorie. Tot slot: Communiceren en mensen enthousiasmeren is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Daarom sluiten we de bijeenkomsten af met het ontwerpen van een poster waarmee je de resultaten van je onderzoeken presenteert op een wetenschappelijke postermarkt.

Opmerkingen

Deze masterclass sluit aan bij de opleiding Science, Business and Innovation en omvat 18 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

dinsdag 5 april 2022 (14:00-17:00)

dinsdag 19 april 2022 (14:00-17:00)

dinsdag 17 mei 2022 (14:00-17:00)

woensdag 2 juni 2022 (10:00-12:00)

Let op: aanmelden kan tot uiterlijk 29 maart!

Aanmelden voor de masterclass Duurzame Innovaties is helaas niet meer mogelijk. In het najaar van 2022 (november/december) zal de masterclass weer plaatsvinden, aanmeldformulieren daarvoor komen eind september online.