Masterclasses in onderzoek

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Masterclass Dynamic Earth

Waarom kunnen we aardbevingen niet voorspellen? De aarde lijkt een dode planeet, maar ineens vindt er weer een grote aardbeving plaats met helaas veel schade en slachtoffers. De aarde is dus in beweging! Hoe hangen aardbevingen samen met bewegingen van platen, spanning in de aardkorst en de vorming van gebergten of juist dalende gebieden?

Na een college over aardbevingen en plaattektoniek, ga je zelf aan de slag in het lab door met zand plaatbewegingen na te bootsen. Op die manier kunnen we begrijpen waar we aardbevingen kunnen verwachten. Uiteindelijk bouw je je eigen tektonische model, waarvan je de resultaten presenteert op een poster.

Deze masterclass sluit aan bij de opleiding Aardwetenschappen en bestaat uit 20 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • 6 april 2020 (13:30-16:00) > AFGELAST
  • 15 mei 2020 (11:00-16:00)
  • 28 mei 2020 (12:30-16:00)

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 16 maart.

  • Gegevens leerling

  • Voor noodgevallen
  • Factuurgegevens

    LET OP: De school wordt gefactureerd voor deelname. – Deelname bedraagt €75 per leerling of €50 per leerling als je school lid is van de Bètapartners – Zorg dat je vooraf goedkeuring hebt m.b.t. de betaling van de factuur. – Geef hieronder de naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor de betaling van de factuur (bijv financiële medewerker school) – Lunches zijn voor eigen rekening. – Bij annulering binnen een week, wordt de activiteit wel gefactureerd.
  • Wij gebruiken de persoonsgegevens om deelname te bevestigen. Er worden foto's gemaakt, deze worden gebruikt voor promotiedoeleinden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, stuur dan een mail naar m.c.a.vandermeer@vu.nl.