Masterclasses in onderzoek

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Masterclass Dynamic Earth (online)

Waarom kunnen we aardbevingen niet voorspellen? De aarde lijkt een dode planeet, maar ineens vindt er weer een grote aardbeving plaats met helaas veel schade en slachtoffers. De aarde is dus in beweging! Hoe hangen aardbevingen samen met bewegingen van platen, spanning in de aardkorst en de vorming van gebergten of juist dalende gebieden?

Na een college over aardbevingen en plaattektoniek, ga je zelf (online) aan de slag in het lab door met zand plaatbewegingen na te bootsen. Op die manier kunnen we begrijpen waar we aardbevingen kunnen verwachten. Uiteindelijk bouw je je eigen tektonische model, waarvan je de resultaten presenteert op een online postermarkt.

Deze online masterclass sluit aan bij de opleiding Aardwetenschappen en bestaat uit 20 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • 16 november 2020 (14:00-16:00)
  • 19 november 2020 (11:00-17:00)
  • 7 december 2020 (10:00-12:00)

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 26 oktober.

Aanmelden voor deze masterclass is helaas niet meer mogelijk. Voor meer informatie, neem contact op met Marleen van der Meer.