Masterclasses in onderzoek

Masterclass Het Bijzondere Brein

Alles wat de mens doet, wordt aangestuurd door zijn hersenen. Van lopen tot piano spelen, van rekenen tot Chinees leren spreken, het vindt allemaal plaats in je hersenen. Iedere functie van jouw lichaam heeft een eigen stukje in de hersenen dat daar verantwoordelijk voor is, en doordat deze gebieden samenwerken, kun je nieuwe dingen leren.

Soms gaan er ook dingen in de hersenen fout, hierdoor kunnen we opeens niet meer bewegen, of vergeten we dingen. Om uit te zoeken waar dit vandaan komt, worden er hersenonderzoeken gedaan.

De opzet van de masterclass

Tijdens deze masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek.  Je krijgt de kans om in echte hersenen te kijken naar de verschillende functionele gebieden. Daarnaast ga je met het EEG apparatuur jouw eigen hersenactiviteit meten, door middel van een eigen ontworpen experiment.

De masterclass sluit aan bij de opleiding Neurosciences en omvat 35 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

 

Data en tijden

  • 11 maart 2020 (13:30-17:00)
  • 18 maart 2020 (9:30-12:00) > AFGELAST
  • 20 mei 2020 (9:30-16:30)
  • 28 mei 2020 (12:30-16:00)

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 2 maart.