Masterclasses in onderzoek

Masterclass Het Bijzondere Brein

Alles wat de mens doet, wordt aangestuurd door zijn hersenen. Van lopen tot piano spelen, van rekenen tot Chinees leren spreken, het vindt allemaal plaats in je hersenen. Iedere functie van jouw lichaam heeft een eigen stukje in de hersenen dat daar verantwoordelijk voor is, en doordat deze gebieden samenwerken, kun je nieuwe dingen leren.

Soms gaan er ook dingen in de hersenen fout, hierdoor kunnen we opeens niet meer bewegen, of vergeten we dingen. Om uit te zoeken waar dit vandaan komt, worden er hersenonderzoeken gedaan.

De opzet van de Masterclass

Tijdens deze Masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je begint met een aantal colleges van hersenonderzoekers, waarin je je verdiept in de theorie van het brein. Vervolgens krijg je een anatomiepracticum , waarin we kalfshersenen gaan ontleden en je alles leert over vorm en functie. Tot slot voer je zelf een gedragsonderzoek uit, waarvan je de resultaten uiteindelijk aan de groep op een wetenschappelijke postermarkt gaat presenteren.

De Masterclass sluit aan bij de opleiding Neurosciences en omvat 22 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze Masterclass, is het van belang dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent en een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

Data en tijden

  • Startbijeenkomst: woensdag 10 april (12:00 – 15:00 uur)
  • Bijeenkomst 2: woensdag 22 mei (11:00 – 13:00 uur)
  • Bijeenkomst 3: woensdag 29 mei (13:00 – 16:00 uur)
  • Bijeenkomst 4: Eindpresentaties postermarkt vrijdag 14 juni (13:00-15:00 uur)

 

Niet aanwezig zijn zonder geldige reden wordt als no-show gezien, en daar wordt een no-show fee van €50 gerekend.

Meld je nu aan!

 

LET OP: Er waren technische problemen met het aanmeldformulier. Na je aanmelding hoor je meteen een bevestiging te ontvangen. Indien dit niet gebeurd is, verzoeken we je om het aanmeldformulier weer in te vullen. De problemen zijn inmiddels opgelost. Mocht je nog problemen ondervinden, mail dan bureau@betapartners.nl. Excuses voor het ongemak.

Deze aanmelding is gesloten, voor voor vragen neem contact op met bureau@betapartners.nl