Masterclasses in onderzoek

Masterclass Het Bijzondere Brein

Alles wat de mens doet, wordt aangestuurd door zijn hersenen. Van lopen tot piano spelen, van rekenen tot Chinees leren spreken, het vindt allemaal plaats in je hersenen. Iedere functie van jouw lichaam heeft een eigen stukje in de hersenen dat daar verantwoordelijk voor is, en doordat deze gebieden samenwerken, kun je nieuwe dingen leren.

Soms gaan er ook dingen in de hersenen fout, hierdoor kunnen we opeens niet meer bewegen, of vergeten we dingen. Om uit te zoeken waar dit vandaan komt, worden er hersenonderzoeken gedaan.

De opzet van de Masterclass (half online/half op de VU!)

Tijdens deze Masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je begint met een aantal online colleges van hersenonderzoekers, waarin je je verdiept in de theorie van het brein. Vervolgens is er een anatomiepracticum op de VU, waarin we kalfshersenen gaan ontleden en je alles leert over vorm en functie. Tot slot voer je zelf een gedragsonderzoek uit, waarvan je de resultaten uiteindelijk aan de groep op een online wetenschappelijke postermarkt gaat presenteren.

De Masterclass sluit aan bij de opleiding Neurosciences en omvat 35 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze Masterclass, is het van belang dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent en een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

 

Data en tijden

  • 12 april 2022 (13:00-16:00) – Op de VU
  • 22 april 2022 (10:00-11:30) – Op de VU
  • 18 mei 2022 (14:00-16:00) – Online
  • 2 juni 2022 (10:00-12:00) Eindpresentaties – Online

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 13 maart.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Vragen? Mail naar Marleen van der Meer.