Masterclasses in onderzoek

Masterclass Het Bijzondere Brein (online)

Alles wat de mens doet, wordt aangestuurd door zijn hersenen. Van lopen tot piano spelen, van rekenen tot Chinees leren spreken, het vindt allemaal plaats in je hersenen. Iedere functie van jouw lichaam heeft een eigen stukje in de hersenen dat daar verantwoordelijk voor is, en doordat deze gebieden samenwerken, kun je nieuwe dingen leren.

Soms gaan er ook dingen in de hersenen fout, hierdoor kunnen we opeens niet meer bewegen, of vergeten we dingen. Om uit te zoeken waar dit vandaan komt, worden er hersenonderzoeken gedaan.

De opzet van de masterclass

Tijdens deze online masterclass ga je je verdiepen in een aantal vormen van hersenonderzoek. Je krijgt colleges van hersenonderzoekers, je verdiept je in de anatomie van het brein en je voert zelf een gedragsonderzoek uit. De resultaten van je onderzoek zul je vervolgens presenteren aan de groep.

De masterclass sluit aan bij de opleiding Neurosciences en omvat 35 studielasturen.

Om het certificaat te behalen dat gekoppeld is aan deze masterclass, is het van belang dat je een eindpresentatie geeft. Indien niet aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het certificaat helaas niet worden verstrekt.

 

Data en tijden

  • 17 november 2020 (14:00-16:00)
  • 24 november 2020 (11:00-12:30)
  • 3 december 2020 (13:00-15:00)
  • 18 december 2020 (10:00-12:00)

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 12 oktober.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, de masterclass zit vol.