Masterclasses in onderzoek

Extra verdieping voor hoog-gemotiveerde leerlingen

Masterclass Milieu en Maatschappij

Begrippen als duurzaamheid en klimaatverandering kom je overal tegen. In een ontwikkelende samenleving wordt de vraag naar energie steeds hoger, maar het gebruik van fossiele brandstoffen heeft schadelijke gevolgen. Hoe kunnen we onze maatschappij duurzaam inrichten? Waar moeten we allemaal rekening mee houden? En wat kunnen wijzelf doen? Of je nou werkzaam bent in de politiek, de wetenschap, of het bedrijfsleven: iedereen is betrokken. Hoe krijgen we Nederland duurzaam?

 

De masterclass

In deze 2-daagse masterclass wordt er vanuit een interdisciplinaire invalshoek dieper ingegaan op de uitdagingen rondom klimaatverandering. Het huidige energieverbruik in Nederland, duurzame energiebronnen, aardwetenschappelijke systemen en de rol van  politieke en economische aspecten komen allemaal aan bod. Docenten en studenten van de aansluitende bacheloropleiding Future Planet Studies zullen de colleges verzorgen. Deelnemers leren op dag 1 over Uitdagingen & Systeemdenken aan de hand van verdiepende (werk-)college’s en een schrijfopdracht. Dag 2 staat in het teken van Oplossingen. Aan het einde van de dag zullen leerlingen de opdracht presenteren waar ze gedurende de masterclass aan hebben gewerkt.

Deze masterclass vindt plaats op de Universiteit van Amsterdam (Science Park) en heeft een studielast van 16 uur.

Bij het afronden van het volledige programma ontvang je een certificaat (bewijs van deelname).

Data en tijden

  • 14 mei 2020 (09:00-17:00)
  • 15 mei 2020 (09:00-17:00)

Aanmelden is mogelijk tot en met uiterlijk 2 april.

  • Gegevens leerling

  • Voor noodgevallen
  • Factuurgegevens

    LET OP: De school wordt gefactureerd voor deelname. – Deelname bedraagt €75 per leerling of €50 per leerling als je school lid is van de Bètapartners – Zorg dat je vooraf goedkeuring hebt m.b.t. de betaling van de factuur. – Geef hieronder de naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor de betaling van de factuur (bijv financiële medewerker school) – Lunches zijn voor eigen rekening. – Bij annulering binnen een week, wordt de activiteit wel gefactureerd.
  • Wij gebruiken de persoonsgegevens om deelname te bevestigen. Er worden foto's gemaakt, deze worden gebruikt voor promotiedoeleinden. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, stuur dan een mail naar m.c.a.vandermeer@vu.nl.